fredag den 11. oktober 2013

Nyt igen - Men ...Nogen har måske set at jeg er glad for Iris? 

Og helst de lidt usædvanlige typer!

Joda, så bliver man jo glad når man støder ind en leverandør med en masse spændende, ikke?

Yes, det er Belgien, det er her i EU og til bestemt overkommelige priser.

Guy Windels med siden: happygarden.tk

Som udover Iris også har et rigtig stort udvalg i dagliljer og Hosta, samt en del temmelig prisbillige pæoner og valmuer (som jeg intet aner om) der også virker helt ok.

Så jeg bestilte hos ham i midten af august, jeg fik en automatisk ordrebrekræftelse, men der gik over en måned før jeg rigtig hørte fra ham: "Han havde kun ½ af det bestilte" jeg opretholdt dog ordren og igår fik jeg så varerne.

Og det jeg fik er helt OK:

Og her pakket ud:

Men af de 23 Iris, jeg oprindelig bestilte, er der kun de 3 med.

Jeg er blevet generøst kompenseret med 1 ekstra Iris og 3 dagliljer, og ikke noget af det billigste, det er helt flot og iorden.Alt er blevet sat i jorden nu - her Iris i mit sumpbed, som jeg iøvrigt har måttet kæmpe for at holde rimeligt fugtigt denne sæson.Og disse Hosta strækker sig allerede nu efter et par timer i den fugtige jord.

Det er mine første Hosta overhovedet, "Guacomole" -for den fantastiske blomst- og "Empress Wu" for sin størrelse, det er Wu der er 2 af - den lille har jeg døbt: "Princess Wu".


Nå, normalt når jeg modtager en leverance, så kommer leverandøren op i min links samling. 

Men det gør happygarden altså ikke - ikke endnu. 

For som Guy skriver til mig: "Next year i will start to sell again, this year i was a bit down because i have some personal problems, but next year i wil back with fabulous prices, tkx."

Det er tydeligt at Guy er passioneret og brænder for de planter han sælger, han har yderst fornuftige priser, og leverer generøst og i en fuldt godkendt kvalitet. 

Vi prøver bestemt igen næste år!12 kommentarer:

 1. God morgen Karsten
  Skal si du har vært tidlig oppe i dag! :) Spennende med alt dere kan kjøpe i EU. Jeg er ikke misunnelig, jeg er ikke misunnelig...
  Så flott at du endelig har fått deg dine to første hosta. Ikke uventet har jeg begge sortene, og den ene visste du om fra før. Princess Wu var et søtt navn! Håper det går bedre neste gang du bestiller derfra. Mye flott du fikk med på kjøpet.

  Ha en deilig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen Marit

   Javist - indimellem er jeg ganske så morgen frisk;)

   Og Hostaer ja! - jeg ville have købt flere hvis han havde haft dem: "Doubled up" + "Grape Fizz" + "Holy Mole" - den sidste i stedet for "Guacomole" det er en sport af den. - Men 2 er da en fin begyndelse:)

   Ja håber Guy får sin forretning op at køre igen, og mon da ikke?

   Ha en dejlig dag du med!


   Slet
 2. Hold da op du har været på opsøgende arbejde - bliver helt forpustet af langsomme og mangelfulde ordre og nye planter, men håber de vil stråle til næste år og de leverandør få så meget check på sagerne, at jeg også vil kunne få iris og hosta herfra... uundværlige planter nemlig, som man altid kan få gjort plads tid en ekstra af:0)

  Skøn efterårsdag fra Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katinka

   Opsøgende arbejde det er lige mig - ja, jeg synes faktisk det er sjovt at finde nyt nye steder:)
   Og planterne fejler bestemt intet - de ser godt ud!

   En dejlig Weekend til dig også!

   Slet
 3. Hej Karsten
  Så kom planterne fra Belgien endelig, ja det tog sin tid og var lidt skuffende. Næste år vil jeg også prøve ham, men der er vist ingen grund til at prøve i år, tænker jeg. Godt at vide, at du er tilfreds med planterne og at det er rimelige priser. Jeg havde jo smugkigget hos ham og fundet flere planter, jeg kunne tænke mig.
  God dag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Ja, så kom de, eller ja noget kom :)
   Han er jo godt med og har meget nyt - selvom jeg lige fandt 3 Hosta han ikke har (endnu?)

   Klart han får en fair chance næste år, Han lover jo at komme stærkt igen!

   En dejlig dag til dig med!

   Slet
 4. Er det virkelig dine første hostaer? Du plejer altid at kommentere på blomsterne, så jeg tænker, at det kan da ikke passe?
  Hvis...så bliver du glad for at have indført denne smukke bladplante, er jeg sikker på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente

   Ja, det er det da -mine første Hosta! - og det er netop blomsterne jeg går efter - Jeg har ikke kunnet få "Doubled Up" hos nogen her i EU jeg kender - men så skulle du ha set en blomst:)

   Ha en dejlig aften

   Slet
 5. Jeg har handlet en del med Gay W fra Happygarden, og det er som regel en skuffelse, for han tager dagliljerne alt alt for små, så de har svært ved at overvintre, og han er jo ikke en af de billigste, så ham vil jeg IKKE anbefale når det gælder dagliljer, jeg har hat alt for mange skuffelser med ham så han er blacklistet her hos mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej anita

   Så kan jeg da være glad for at dem jeg fik har haft et par gode frostfri måneder til at etablere sig!

   Jeg synes jo at han var totalt billig - spændende hvis du kan du pege på nogle der er billigere:)

   Det jeg ellers fik fra ham var også ok - Iris i samme gode kvalitet som den jeg fik sidste år fra kwekerij Joosten.

   Vil prøve igen næste år - meget af det han har ved jeg ikke hvor jeg ellers skal finde!

   Ha en dejlig aften

   Slet
 6. Hej Carsten
  Jeg kender ikke Gays hjemmeside da, jeg altid har handlet på auktioner hvor han har været på, så priserne kan nok ikke sammenlignes. Nogle gange er man heldig og andre gange ikke, men billige er de ikke på auktion, der får man ikke meget nyt i dagliljer for under 30-50 euro.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita

   Nej det har du ret i - helt nykrydsede dagliljer er vildt dyre! har set nogen de påstod var blå(?!) som koster over 200$ stykket - i øjeblikket er jeg på udkig efter en helt hvid daglilje 4n og helst uden noget gult i tragten mintgrøn er ok - kender du sådan en?

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...