Et kamera eller 2

Opdateret april 2015:


Det nye NX1 og det hvide NX300, NX1 er et på alle måder professionelt kamera, der ses her med den trofaste macro monteret.
NX300 købte jeg fordi den var vildt billig og så har jeg nogle specielle projekter i kikkerten sådan fremover.

Her følger den gamle tekst:

Nu, i midten af august 2012, har jeg fået nyt kamera, mit gamle, som iøvrigt ses på mit profilbillede, er fra 2004. 
Her er så det nye: Samsung NX20 med kitzoom og macrolinsen. 
Mulighederne synes nærmest helt overvældende, rent fotografiskt bemærker jeg at dybdeskarpheden er mindre, med de fordele og ulemper det giver. Jeg vil skrive mere når jeg kommer rigtigt igang.

Jeg har nu i september købt et supplerende kamera, et LUMIX LX7. et lille hurtigt kamera med en fin Leica optik. Ideelt for motiver hvor der ikke er tid til at indstille en masse, på grund af den lille sensor er dybdeskarpheden også rigtig fin, så automatikken faktiskt stiller ok skarpt på eksempelvis en flagrende sommerfugl.

Sommeren 2013 fik jeg købt flere linser til min NX20 - en 12-24 vidvinkel zoom og en 45mm kort tele, begge har mere dybdeskarphed end min 60mm macrotele, og det kan indimellem være en fordel.

7 kommentarer:

 1. Du tager de flotteste billeder. Skarpheden på motivet er superflot med uskarp dybde. Så vidt jeg kan forstå er Lumex'et ikke spejlreflex. Tager du de fleste billeder med dette eller med et spejlreflex?
  Mange hilsener
  Lisbeth (Lisbeths Haveblog)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Ingen af mine kameraer er spejlrefleks, de der ligner (Samsung NX1) er "mirrorless" Jeg tager de fleste billeder med NX1, den uskarpe baggrund har en klar sammenhæng med den fysiske størrelse af den sensor kameraet har. jo større sensor jo mere uskarphed - Og hovedmotivet står klarere!

   Han en dejlig aften

   Slet
 2. Tak for svar. Jeg er ikke fotoklog, men bare fotoglad. Den du kalder NX1, er det LUMIX? Har du særlig linse, du sætter på - og som altså har en stor sensor? Jeg har et lille Nikon coolpix uden dikkedarer, og sådan set er det ok til makro, men måske jeg kan få noget objektiv som ekstraudstyr, så det kunne blive lige en tand bedre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Sensoren er den elektroniske sensor der har erstattet den film man brugte i gamle dage.
   jeg kan skifte objektiv på mit kamera ja, og har en macro der kan gå rigtig tæt på.

   Dit kamera er med sin lille sensor velegnet til at få en god skarphed ved makro, men dem er mindre god til at få den uskarphed i baggrunden som jeg kan opnå med den større sensor mit kamera har.

   Ha en dejlig søndag

   Slet
 3. Tak, Karsten. Jeg vil besøge en fotobutik en dag og se, hvad jeg kan skaffe mig. Dine billeder er SÅ lækre.
  Vh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. HJej Lisbeth

   Super! Selv ville jeg have svært ved at vælge system idag!

   Ha en dejlig uge

   Slet
 4. Jeg har Nikon med macro, men allerbedst er Olympus 5TG Tough hvor der er stakking indbygget.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...