fredag den 28. august 2015

You're fired - opdateret igen igenClaus Dalby og Donald Trump, hvad har de tilfælles?

En hel del må man sige.

"The Donald" er kendt fra sin tvudsendelse, hvor han tilfældigt og lunefuldt fyrer folk. Og for et par dage siden fyrede Claus Dalby alle sine bloglæsere.

de 2 herrers grandiøse personlighed giver sig naturligt nok forskelligt udtryk. 

Hvor Dalby opererer i pæne Danmark, skruer Trump det koleriske op til nye højder på sin amerikanske hjemmebane. Men fælles for dem er hvordan de modtager kritik og modgang: De angriber budbringeren!

Trumps facon er kendt og beundret hos nogen, mens Dalbys er mere pakket ind, men nok så tydelig: Se engang dette kendte eksempel fra 2012 på hans egen blog, en øjenåbner for mange.
Og senest nu hvor han straffende konstaterer, at det er de samme, og ikke nok, der altid kommenterer på hans blog, og at han derfor vil skrive mindre.

For mig er katastrofen til at overse, men det kan undre at Hr Dalby ikke selv ser på kvaliteten af sine skriverier - Den glæde, nysgerrighed og begejstring der var i starten der i 2011 ses kun sporadiskt nu. Den er erstattet af reklameindslag for Bilka, for mandens bøger, krukker, vaser og billeder fra den paradehave de 3 gartnere åbenbart holder for ham. 
Det hele fremstår som en forretning, og kommer der ikke nye kunder i butikken, så lukker vi da ned: You're fired. Og det er din egen skyld!

Men jeg kan berolige Hr Dalby, at haveblogverdenen lever i bedste velgående, og vil fortsætte med det, uanset mængden af skriverier fra hans eller min side.

For andre blogs gå gerne til oversigterne: For Danmark Haveblogs.dk, i Norge "Hageblogger", i Sverige "Svenska trädgårdsbloggar" og for hele Norden måske min egen "Nordiske Havebloggere"?  

God fornøjelse!
Jeg har ingen gråhårede blomster, men måske en enkelt rød. Så her kommer et billede af "The Donald":

Måske ikke så flaterende på sådan en "Bad hair day". Med gårsdagens sjaskede gelé i hentehåret, men pyt: 

Da regnede det, men idag skinner solen!


Jeg ønsker alle en dejlig weekend!

Og lige en hurtig opdatering her kl 13 søndag:

Nogen af læserne kan af eller anden grund ikke skrive direkte på min blog, i de tilfælde er i velkomne til at maile mig, så sætter jeg det gerne ind! 

Nogen har brugt ord jeg ikke synes er pæne - og er gået over andres blogge for at få deres budskab ud her, det synes jeg ikke er ok - jeg står selv på mål for det jeg skriver!

Jeg vil ikke censurere noget, men håber da på en ordentlig tone og at folk skriver konkret og ikke kun deres følelser, de er ret svære at debattere.

Håber på at være online igen til aften, men ellers er min tid lidt knap, her i det fantastiske Värmland. 


Opdatering kl 8 mandag morgen:

Der kommer stadig kommentarer her, og jeg får mange private mails, tak for det! 

Måske nogen kommer fra ferie i disse dage og vil give deres bidrag, i skal være velkomne!

Og nedslaget er jo ved at blive mit mest besøgte nogensinde, og det lader ikke til at holde op!

Ligenu vælter det ind med besøg fra USA - Min version af "The Donald" morer mange derovre - Dejligt!

Nå, af dem der har været kritiske, har en lille håndfuld, tydeligvis lagt meget energi, ihærdighed og følelser i det de skriver. Når jeg har tid og mulighed vil jeg forsøge at give alle et ordentligt svar, simpelthen at udrede den substans der måtte være, og svare  på den.
I de tilfælde hvor substansen kan være svær at finde, vil jeg måske tillade mig at give et par velmente råd?

Min egen store analyse af det hele må også vente noget, men mon ikke titlen på nedslaget kunne blive: "15 minutes of fame"?

88 kommentarer:

 1. Godt brølt løve, ih hvor jeg hyggede mig. Ja du kan ikke blive fyret for at skrive på din egen blog. Måske får du flere læsere, måske færre - men jeg bliver og kommenterer hver gang, hvis jeg ser dit indlæg.
  Jeg er spændt på andre kommentarer.
  Dejlig dag til dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen Lisbeth

   Ja jeg er da også spændt på hvad folk vil skrive!
   Og er man uenig er kommentaren alligevel rigtig velkommen:)

   Slet
 2. Hej Karsten

  Det var litt av en sammenligning ;) Jeg er helt enig med deg at en skal ikke skyte budbringeren. Jeg foretrekker bloggene fremfor både Instagram og Facebook. Jeg er innom der også en sjelden gang, men bare sporadisk. Det er så overfladisk der synes jeg. Jeg er enig i at bloggen til nevnte C. D. var mye bedre før. Det å straffe sine lesere synes jeg er helt utrolig! Men det er åpenbart ikke nok lesere for han til at han gidder å skrive så mye der mer, men det får stå for hans regning...Det kaller jeg lite respekt for de leserene som tross alt har fulgt bloggen hans i flere år...
  Han om det...

  Donald Trumph vil jeg helst ikke se eller lese noe om, for den mannen er hva jeg vil kalle for patetisk...Blir i dårlig humør når avisene og nyhetene skriver om den mannen til stadighet. Hvis han blir president i USA, da viser det bare hvor gal verden er...

  Vi hageglade og hagegale får hygge oss med bloggene våre, og være tilfreds med de som leser de. Jeg er overlykkelig over alle kommentarer og setter uendelig pris på de :)

  "Donald" var praktfull!

  Ha en deilig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hei Marit

   Nej Trump som præsident, det ville en katastrofe - og en større en end Bush! Jeg tror Joe Biden bliver valgt - vi får se:)

   Ja instagram og FB er meget overfladiske - jeg bliver glad når folk går tilbage i min blog og kommenterer der, det viser at den bliver brugt!

   Marit du får da indimellem så mange kommentarer at det må være noget af en opgave at svare på alle - men jeg tror du gør det rigtige ved at give alle et personligt svar:)

   "The Donald" passede bare så godt syntes jeg:)

   Ha en dejlig dag du med!

   Slet
  2. Hej Igjen Karsten

   Morsomt å lese alle de kommentarer du har fått! :)
   De som har skrevet kommentarer er jo overveldene enig med deg. Det hadde vært gøy å fått sett en kommentar som er helt uenig med deg, men den kommer jo kanskje ikke... ;)

   Ha en deilig aften

   Slet
  3. Hej Marit
   Ja jeg sidder også og hygger mig med at læse alle kommentarerne :) hvor mon de andre er blevet af, det kunne nu være sjovt at høre fra dem.

   Slet
  4. Hej Marit og lisbeth

   Ja ved heller ikke hvor de bliver af, alle dem der skamroser Hr Dalby til daglig.
   Med al denne medvind, må jeg passe på at jeg ikke bliver som ham:)
   jeg kan af kontrolpanelet se at folk linker ind de mest usædvanlige steder fra, så måske kommer der noget, Dalbys eget seneste inslag ser jeg som en slags "damage control" svar.
   Hvor bliver hans fans af??

   I må ogsåhave en dejlig aften - selv skal jeg til middag - lammekølle og Barolo!

   Slet
  5. Jeg tror nu ikke, at du bliver som CD, det er ikke lige dig.
   Medvinden er dig vel undt, fine kommentarer du får.
   Ikke dårligt Karsten. God fornøjelse med maden og ikke mindst Baroloen :)

   Slet
  6. Godmorgen Lisbeth

   Det blev rigtig hyggeligt:)
   Nej jeg bliver nok aldrig som Dalby, Og ser der er kommet nye kommentarer som ikke bare giver mig ret - alletiders!
   Medvind er godt - men det er måske også spændende at krydse op mod vinden:)

   En dejlig lørdag herfra

   Slet
  7. God morgen Karsten
   Jeg fik også rigtig mange kommentarer på mit indlæg.
   Til sidste kom der lidt modvind her, det tog lang tid :)
   Tak i lige måde

   Slet
  8. God morgen Lisbeth

   Ja lidt modvind er godt - selvom ingen rigtig har været markante.
   Og ingen har forsvaret at Dalby sådan kæder sin egen blogs skæbne sammen med den rigtige haveblogverden:)

   Slet
 3. Du er modig ;)
  Håber ikke du får en flok hvæsende og rasende kommentarer fra tilhængerskaren af de to kendte herrer så du må lukke din blog. Det er nemlig set før :(
  Dejligt at vide at du fortsætter din 'blogging' - sikkert også selv om der skulle komme et par 'hade kommentarer'
  Hav en skøn fredag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne

   Foreløbigt går det da meget godt:)
   Jeg er ellers super åben for at også Dalbys mange tilhængere giver sig til kende her, eller ham selv!

   Så nej, jeg har ingen planer om at stoppe, selvfølgelig kommer der færre nedslag om vinteren - men de vil stadig komme også i månederne fremover!

   En skøn fredag til dig med

   Slet
 4. Hej Carsten
  Herligt og rammende indlæg, som præcist og skarpt skildrer den udvikling, der er sket på CD´s blog. Jeg var også en af dem, der læste indlægget, hvor hans bloglæsere stod til fyring - atter engang! Det er så vist tredje gang over en toårig periode, og jeg tænker, at Bilka, Holmegård og diverse andre foretagender ånder lettet op over, at promoveringen af forskellige varegrupper kan fortsætte, nu hvor CD har fået bekræftet sit værd via søde og opmuntrende kommentarer og derfor fortsætter sit virke på bloggen.
  Og nej, min kommentar her er ikke et udtryk for misundelse over CD´s evner til "at holde have" på mange planer. Jeg glædes dagligt over mit eget lille, uperfekte Paradis, hvor jeg selv får sorte og flossede negle, og hvor det er mig selv, der indimellem "bliver fyret og genansat", når noget ikke lykkes, men nye ideer opstår.
  Jeg anerkender bestemt CD´s betydning for, at haveinteressen ser ud til at være blevet større de seneste år, men det skyldes efter min mening de tidlige blogindlæg, bøger og haveudsendelser.
  Jeg har ikke den store haveerfaring, idet det blot er fjerde sommer, jeg er i gang med at omdanne en vildmark til have, men jeg glæder mig dagligt over de mange fine og lærerige indlæg hos de haveglade entusiaster, man kan kalde helt almindelige havebloggere. Det er primært her, jeg opsamler viden og får aha oplevelser. Det er også her respekten for læseren og velvillig indstilling over for lidt usikre kommentatorer er at finde. Det her, der svares venligt og hjælpsomt - også på lidt dumme spørgsmål, som vi mere uerfarne kan diske op med.
  "Trump" fik virkelig smilet frem :)))
  Hurra for de helt almindelige skønne haveblogs!
  En dejlig dag til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda

   Er ganske enig - og misundelseover Dalbys have, det ligger heller ikke til mig - synes faktisk den er lidt kedelig,
   Så jeg forstår godt din glæde over det uperfekte paradis - over processen og resultaterne, det kan godt være op ad bakke ind imellem.

   Og der er det godt at vi i haveblogland har så stor en samlet ekspertise - nogen kan altid byde ind!

   En dejlig dag til dig med!

   Slet
 5. Kunne ikke være mere enig. Nu har jeg ikke læst CD's blog de seneste år, så jeg måtte lige ind og læse hvad det handlede om. Den primære årsag til at jeg ikke har læst med har, som du også skriver, været den konstante strøm af reklamer, men derudover blev jeg så evindelig træt af de evige kommentarer fra CD om danskernes ringe haveevner og de manglende skønne haver i DK. Det er simpelthen for nemt at skrive når man har 3 gartnere til at passe sine 4000 m2. Der ER uendelig mange skønne haver i DK. Haver hvor glade havemennesker har knoklet for at skabe netop deres drømmehave. Og hvis man ikke kan se skønheden i netop det, uanset om man ikke ikke bryder sig om stilen, ja så er det på tide at komme ned fra den selvskabte piedestal og kigge ud over egen havelåge. Jeg anerkender at CD har gjort meget for havedyrkningen i DK, og hans evner til at sammensætte skønne konstellationer. Men jeg må ærlig talt sige at jeg synes han er blevet lidt for glad for egne (eller måske gartnernes????) evner og Bilka indenfor de seneste år. Og så synes jeg ærlig talt også det er lidt arrogant at konstatere at "I vil ikke skrive kommentarer hos mig, så lukker jeg ned, men JEG har i øvrigt ikke tid til at læse og kommentere på jeres blogs....." Øh nå??? hvad kan man så forvente. Nå, jeg vil hellere læse om helt almindelige, skønne danske haver, så tabet er til at overse :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej trine

   Ja, det var netop det arrogante i den særstatus han mener at besidde der fik mig til tasterne - jeg læser også kun sporadisk hans blog, ofte er der jo faktuelle fejl i den. Men en venlig blogger sendte linken til mig.

   Tror det ligger til Dalby at være ukritisk overglad for egne evner:)

   Ha en dejlig dag

   Slet
 6. Hej Karsten
  Fint indlæg, jeg læser lidt blog ind i mellem ,men ekstremt sjældent CD blog ,jeg må indrømme jeg får røde knopper af Claus Dalby og altid haft det, som nogen skriver ,er det jo så nemt med ansatte osv til at få de mange m2 til at se godt ud ,og det som han udstiller ligger meget langt fra hvad man ser i alm haver rundt omkring,samt hans viden på visse punkter er begrænset til informationer han sikkert kan hente hos sine gartnere!!
  Håber at dine planter gror fint ,både i DK og Sverige ,her i vores del af verden har vi virkelig døjet med ekstrem varmegrader siden maj og tørke,selvom jeg vander en del ,er der ting som dør, well vi får se hvad som dukker op til næste år :)
  God weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jan

   Jeg har heller ikke været imponeret over Dalbys faktiske viden - her i haveblogland ligger der langt større ekspertise.
   Ja det gror rigtig godt heroppe - man lærer jo også hele tiden noget: samtlige rene longiflorum kryds gik til denne vinter heroppe;)
   mere om det en anden gang.
   Ja, man har jo hørt om den ekstreme varmebølge - håber noget af det døde har klaret sig i jorden?

   En god weekend til dig med

   Slet
 7. Fed sammenligning, og de to monardabilleder er lige prikken over iet. Dit indlæg har tilsyneladende sat gang i nogle kommentarer, som folk egentlig burde kunne lægge på CD´s blog; men det kan jo ikke lade sig gøre. Din analyse af bloggen er spot-on.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie

   Ja, synes selv det var lidt morsomt:)
   Endnu har Dalbytilhængerne ikke meldt sig her endnu. Det ville være spændende hvis nogen gjorde det - der er en kolossal mange hits!
   Og nej jeg tror ikke Dalby har en personlighed der kan rumme meget andet end rygklapperi.

   Ha en dejlig dag

   Slet
 8. Kære Karsten. Du er "ved-den-store-havefest" en modig mand! Kaster dig lige ret ind i en hvepserede! Men herligt med et fornyende islæt i vores pæne blogverden. Jeg kan slet ikke holde fingrene fra tastaturet, når der dukker en god debat op. Min mening om Donald får du ikke, jeg kender ham nemlig ikke - han kommer ikke i min have! Det gør Claus Dalby selvfølgelig heller ikke, men jeg kommer på hans blog. Det har jeg gjort lige siden han startede, hvor jeg også flittigt har kommenteret og klappet i mine små nussede havehænder. Der fik jeg min første og største inspiration, derfor ville jeg også gerne bidrage med positive kommentarer. Jeg var ganske enkelt afhængig af min daglige Dalby dosis! Det var en hyggelig tid lige indtil den dag jeg blev smidt ud af "det fine selskab" på hans blog. I et indlæg hvor CD (også) raslede med sablerne, kastede jeg mig ind i debatten og nævnte at jeg af og til kom til kvalmestadiet af MINE EGNE kommentarer. Den var åbenbart ikke heldig, for fra den dag af var jeg blacklistet. Selv om det gav et lille (!!) skuffet stik i mit havehjerte, har det nu ikke afholdt mig fra at læse med derinde. Blot lægger jeg kun yderst sjældent (eller nærmest aldrig) kommentarer længere og jeg springer let og elegant hen over reklameindslagene. For selvfølgelig vil jeg gerne læse om de skønne haver i ind- og udland. Tøsesur, vil nogen måske mene jeg er, jeg kalder det blot en nedtrapning af min afhængighed. Og heldigvis lever havebloggene i bedste velgående. Nogle falder fra og andre holde pause. Vi er forskellige, men netop det gør det interessant så det ikke bliver kønsløst. Og inspiration finder jeg overalt i denne skønne virtuelle haveverden. :o)
  Tak for et yderst interessant indlæg Karsten. Jeg vil følge udviklingen med spænding. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis

   Jamen foreløbigt går det jo meget godt, ingen hvepse endnu:)
   Savner dem egentlig!
   Det ville være velgørende at se dem der ellers kun til de kvalmende kommentarer hos ham - komme til tasterne og vise lidt kant!

   Ja havebloggene lever og har det godt - mangfoldige og inspirerende!

   Selv tak - Jeg er også lidt spændt!

   Ha en dejlig dag

   Slet
  2. Jeg kan læse, at du hylder forskelligheden: "Vi er forskellige, men netop det gør det interessant så det ikke bliver kønsløst." Det er da helt fantastiskt, at vi ikke er ens. Enig. Måske vi skulle holde fast i at hylde forskellighederne!?

   Slet
  3. Hej Nete

   Ja, helt enig - den hylder vi! Og anstændigheden!

   Ser du har skrevet på din egen blog under titlen "Føj" håber da ikke at du ikke holder en ordentlig tone overfor Hr Dalby og hans Løjtnanter;)

   Ha en dejlig søndag!

   Slet
 9. Hej Karsten
  Et meget ærligt nedslag. Det er sgu (undskyld jeg bander) da rart at I havebloggere har meninger og holdninger og tør give dem tilkende. Os der sidder på den anden side har jo også vores og vores frihed til at læse hvad vi vil. For min skyld kan CD blogge alt det han vil eller lade helt være. Jeg har aldrig været fan så at hans bloglæsere er blevet fyret se det anede jeg ikke. Kan kun sige en ting: det må jo være noget der er steget ham til hovedet:-) I min verden er det dem der selv har fingrene i mulden og jord under neglene og der er RIGTIGE have folk og til alle I dejlige havebloggere Tak for at I deler jeres haveglæde med os.
  Ha en rigtig god dag og en god weekend herfra
  Kh Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne

   Havefolk er jo generelt meget venlige folk, Der er højt til loftet, rigtig højt.

   Han skulle bare ikke overføre sin egen nedtur til alle andre haveblogs - den holder ikke.

   Men det må også være underligt med en så markant deroute, at fra at have været den mest velansete haveblog til nu ja - hvad skal man sige?

   En dejlig dag og weekend til dig med!

   Slet
 10. Hej Karsten
  Jeg er så enig med dig - for mig sluttede min interesse for hans blog med hans nedladende bemærkning i indslag 30/11-2013: "Blogverdenen består i meget høj grad af rygklapperi, og dette har jeg ikke tid eller lyst til at deltage i." Med den bemærkning nedgør CD alle andres haveblogge og kommentatorer. Jeg blev så dybt forarget, at jeg aldrig har glemt det.
  Jeg var ikke i tvivl om, at jeg ikke var den eneste der var træt af CD - men hvor det morede mig at læse dit indslag - SPOT ON
  God weekend fra Berit

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Berit

   Det er da noget af et paradoks at en mand der selv får så mange overvenlige kommentarer kan sige sådan noget.
   Og venligheden ligger joheldigvis til de allerfleste havefolk!

   Men selv er jeg da også glad for de spørgende, oplysende og måske uenige kommentarer

   hov batteriet er ved at løbe tørt;)

   Ha en dejlig weekend du med

   Slet
 11. Hej Karsten!
  Donald Trump såg jag en dokumentär om, hur illa han betedde sig mot invånare i Skottland vars hus förstörde utsikten, för hans golfbanebygge . Då visade han sitt rätta jag, mår illa då jag ser karl´n. Blir han president ligger vi illa till, men så dåligt omdöme har förhoppningsvis inte invånarna i USA. CD´s blogg följer jag,av och till, tycker hans reportage har mycket vackra trädgårdsbilder, men det har också blivit mycket reklam för fröer, växter, böcker m.m. Reagerade över hans inlägg, om för få kommentarer, på bloggen. Visst blir man glad när någon lämnar en hälsning och kommenterar det man skrivit om. Lär mig oerhört mycket av att besöka andras bloggar, om både växter och olika råd hur man skall göra, för att lyckas. Bilder på vackra växter, som man inte visste fanns. Ur den synvinkeln lär jag mig mer av "vanliga" bloggare.
  Ha en fin helg Karsten!

  SvarSlet
  Svar
  1. hej Marika

   Trump som president, nej, den idén är inte rolig!
   Javist ja - Dalby har ibland mycket vackra bilder, har är en rät så bra fotograf, ock oavset vem som tagit et kort så kan det ha fina kvaliteter:)
   Ja han vil at man skriver - men han svarar inte ock skriver aldrig på andras bloggar - Han har nog läst mit "nerslag" för han försöker svara på det idag:)

   Ja det har du rätt i -blogvärlden rymmer så mycket kunskap!

   Ha en fin helg du med Marika

   Slet
 12. Hahahaha en sjov vinkel du har på dette indlæg, Karsten og jeg forstår hvad du mener :-)
  Jeg tror dog ikke at Claus Dalbys læsere har fyret ham helt endnu, da han garanteret får tusinder af klik dagligt på sin blog så der er dog nogle der ”synes godt om” selvom de ikke kommenterer. Og jeg tror såmænd også at der er folk der ikke bryder sig om at erkende det, som alligevel kikker ind hos ham.
  Det grimme indlæg som du linker til fra 2012 er så ubehageligt at jeg som on/off kommentator hos CD blev utrolig lettet over at jeg dengang åbenbart har undladt at kommentere. At blive hængt ud af en kendt og populær person må være rædselsfuldt.

  Jeg har aldrig selv troet, at det var privatpersonen Claus Dalby som sådan, der havde en blog, men forlagsejeren. Det har heller ikke været en overraskelse for mig, at der var ansatte der passede haven. At det er et medie til at reklamere for virksomheden, sådan har jeg altid set det. Generelt forsøger jeg selv at undgå at harcelere over ting på bloggen, man kan så let blive misforstået – og det skriftlige ser ofte så hårdt ud. Alligevel kan jeg komme til at skrive noget som kan opfattes ”spidst”.

  Men jeg er ikke bange for at give CD æren for at være med til at sætte gang i blogverdenen i sin tid og ikke mindst er det tydeligt at hans samarbejde med Bilka har givet folk med en almindelig indtægt inklusiv mig selv, mulighed for at pryde deres have med planter og havetilbehør som ellers var hundedyrt eller umuligt at erhverve sig. At Bilka strammer den og putter fem frø med en spireprocent på nul, det er så ikke CD´s ansvar selvom han har designet posen. Der løber han en risiko for at blive trukket med ned. Generelt har det samarbejde sat gevaldigt skub i plantecentrenes sortiment og det nyder jeg godt af – behøver slet ikke køre til Bilka mere. Han viser os steder i Europa som har smukke haveanlæg som nogle af os ikke kender, det inspirerer, det skal han have. Og indimellem giver han sine trofaste læsere en underlig bemærkning med på vejen, som dem Berit og Heidi refererer til.

  Heldigvis er vi voksne mennesker og ikke uden evne til at have egen mening – vi blogger og kommenterer som vi vil, uanset hvad. Om Kjeld Slot beskylder kvindelige haveentusiaster for at gøre deres mænd til umælende pedeller som ikke får lov at komme til i haven eller revser alle de havebloggere (flest kvindelige) som efter hans mening smagsløst fylder deres have og blog med lyserøde blomster, eller om der kommer færre indlæg på Claus Dalbys blog – der er trods alt værre katastrofer og jeg tror vi klarer det ☺

  Tak for et underholdende indlæg og for at få lov at kommentere her – jeg har også kommenteret på indlægget forleden på Dalbys blog og om jeg er blacklistet nogen steder det har jeg heldigvis ingen anelse om, folk som ikke kommenterer på min blog skal aldrig høre et ondt ord - I er hjertelig velkomne hvis I skriver noget pænt ☺

  SvarSlet
  Svar
  1. GodmorgenLisbeth

   Jamen jeg er da stort set enig - Dalbys virke vil da vedblive med at have tilhængere.
   Det at Dalby red med på blogbølgen var jo bidragende til at mange startede med selv at blogge. Og måske også for mange?
   Rigtig mange af disse er holdt op siden. Måske havde en mere jævn udvikling været at foretrække?

   Jeg fik aldrig set Kjeld Slots indslag - men det lyder spændende og super med lidt generelle tanker - for at få gang i en debat!

   Ligesom her!

   Tak for din kommentar,

   Ha en dejlig lørdag

   Slet
 13. Hmmm jeg checker ofte CD's blog, og synes også at det ofte er en promovering af egne produkter....og der er en næsten religiøs skare i kommentarerne, der kommer med lange lidt overspændt jublende lovprisninger over hvad end han laver ( eller også er det bare fordi jeg er jyde, og ikke synes at alt er viiiiduuuunderligt .) Til gengæld synes jeg havebilleder fra hans mange rejser har været sjove at se, og han har udbredt enormt mange sorter og haveideer udover havedanmark...... Så jeg læser gerne videre og tænker vel så meget som at reklamer for egne produkter og bøger vel er ' noget for noget '- CD - produkter er vel ' prisen' for de reklamefri indlæg? CD har gang i en masse kommercielle projekter med interiør osv, så hvis ikke han finder tid til at blogge, skal han da bare stoppe.......længere er den vel ikke.... ( men han kan vel se, at han har en frygtelig masse læsere, så hvad er problemet? Udover at det ikke er alle som som tænder for halleluja-koret ved hver eneste bevægelse :-) ) ....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Horta

   Når man ser på udvalget af planter i Danmark kan jeg ikke påstå jeg er imponeret, og hvis Dalby har haft noget med udvalget at gøre, så synes jeg ikke han har gjort en god indsats. Ærgerligt at vi så ofte må til udlandet for at finde de mere specielle sager. Undtaget er vel bare græsser hvor et dansk firma må siges at være rigtig godt med:)

   Og du har ret, den rigtige haveblogverden skal nok klare sig uanset mængden af skriverier fra Dalby:)

   Ha en dejlig lørdag

   Slet
  2. Tjooo, jeg mente det nu ikke som er bidrag til ' vi har ikke brug for claus dalby - stemningen '....( selvom det ' berygtede' indlæg på hans blog var lidt ' far er ikke vred, far er skuffet'- agtigt) Jeg checker gerne hans indlæg - ligesom jeg læser alle andre haveblogs med emner der strækker sig fra ketchup, maling af møbler stilleben på skriveborde, hundehvalpe, 1000 fotos af planter med regndråber, landskabsarkitekttur, ombygning af huse og krydsning af liljer....og hos claus dalby skal jeg have reklame filteret på, lige som jeg ved andre blogs skal have shabby chic -filteret slået til..... Men bloggerne ku vel generelt bare kigge på antallet af besøgende som udtryk for popularitet? som sagt synes jeg ikke altid at det er let at skrive en højstemt ode til en buket blomster eller en malet kuffert. Men altså - alle blogs har deres plads. Og hvis forfatterne melder ud at de skruer ned, Well, so be it... Go weekend!

   Slet
 14. Kære Karsten Friskt indlæg. Jeg er fast Dalby læser og kommenterer ofte. Jeg oplever slet ikke mig selv som fyret af ham. Det er ikke sådan jeg læser hans indlæg. Tror blot, at han ville ønske lidt flere lagde kommentarer på bloggen. Han får ret meget respons på FB og insta som slet ikke går i dybden eller er lige så informativ som Bloggen. Jeg synes, at der er en fin balance mellem reklame og nyttig information. Jeg har besøgt hans have, den er superflot og velplejet men ikke sådan, at hvert strå står poleret og i samme retning. Han vil udbrede den havekunst han tror på og kan man samtidig gøre det til sit levebrød er det vel ikke tosset. Jeg havde gjort det samme :-). Men skønt, at der frit kan diskuteres på en pæn og sober måde. Hurra for det. Hav en dejlig weekend. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina

   Nej tror vist ikke han fyrede nogen af sine faste kommentatorer:)

   Jeg vil egentlig helst ikke diskutere Dalbys have -smag er jo forskellig. Men når man tænker på arbejdsindsatsen og de 3 gartnere så er jeg personlig ikke imponeret.

   Ja, kommentarerne her er skrevet i en pæn åben og ordentlig tone - det er jeg rigtig glad for!

   En dejlig weekend til dig med!

   Slet
 15. Hej Karsten, spændende debat du har sat gang i her og sjovt at læse de andres kommentarer også. Hvis jeg må være lidt frisk, så K-A-N man vel egentlig sige at enhver kommentar på en blog er en form for rygklapperi - uanset om det er en kompliment til et smukt billede eller en kommentar om noget der gjorde én klogere ved at læse indlægget. Hvis ingen som helst gad at lægge en kommentar nogensinde, så ville interessen for at skrive nok også forsvinde, selv for dig og mig. Dermed ikke være sagt at vi er afhængige af m-a-n-g-e kommentarer, men blot lidt respons er jo dejligt.
  Jeg læser ofte på CD's blog. Han var min haveguru fra første gang jeg læste hans bog "Den levende have" i 2004, og jeg lægger ikke skjul på at han har været til stor inspiration for mig i min egen have. Jeg har besøgt CD's have to gange og mødt manden et par gange mere. Om man kan lide hans (parade)have eller ej er jo en smagssag, ligesom man vel heller ikke skal blive forundret over at der er ansat rigtige gartnere til at passe haven. Men æres den, der æres bør... og det mener jeg faktisk at han bør - for at have udbredt haveinteressen til en masse folk i hele norden. Det er blevet "in" at være havemenneske og man kan nu om dage godt fortælle til sine kolleger at man elsker sin have uden at de ser underligt på én.
  Når CD laver reportager fra sine haverejser, så er det som at komme med på rejse selv og det er da fin underholdning og tidsfordriv (eller inspiration til selv at komme derudaf...), uanset at man godt ved at haverejserne er for at samle materiale til endnu en bog, som vi kan gå ud at bruge penge på. Eller købe de vaser, han uafladeligt omtaler og viser. Men vi kan da også bare lade være.... hvorfor al den surhed? Hvis man ikke gider læse med længere hos CD, så er den jo bare ikke længere. Men hvorfor kritisere dem, der fortsat synes at det er dejligt med indlæg på hans blog? Tja... Men man skal passe på med at skælde ud og kritisere, det gælder både for CD og for alle vi andre. En sober debat og plads til forskellige meninger er nu det rareste. OG kommentarer skal man ikke forlange eller forvente, men blot glædes over hvis de kommer.
  Så PYT med resten.
  God aften til dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen Ulla

   Jeg er ikke helt enig med dig når du skriver om kommentarer altid er en slags rygklapperi. Lad mig nævne denne min egen blog: De rosende kommentarer er altid velkomne, men jeg er da især glad for de spørgende, de supplerende og ja også de uenige
   kommentarer:)

   Det er rigtigt at Dalbys indflydelse på manges haver har været stor- på et tidspunkt tror jeg hans forlag nærmest havde en slags monopol på at udgive havebøger - spørgsmålet er hvad der ville være sket hvis han ikke havde haft denne dominerende position - jeg tror vi så havde set en større forskellighed og mangfoldighed - og den sætter jeg jo så tror pris på. Men det er ikke til at vide:)

   Tror da ikke jeg er kommet til at skælde ud på dem der læser hans blog? Men ja det gjorde han jo selv....

   Alletiders at se en "tilhæger" kommentar - tak for det!

   En dejlig lørdag til dig!

   Slet
  2. Hej Karsten
   Tak for dit svar, jeg havde nok på fornnemmelsen at du ikke ville være enig – men jeg satte jo også tingene lidt på spidsen. Det jeg mente med ”rygklapperi”, som jo egentlig er et negativt ladet ord, er at ingen blog ville bestå hvis der aldrig i månedsvis kom én eneste kommentar.
   Nok om det.
   Debat er fint, men i dette tilfælde løber vi en risiko for en hadefuld hetz, som i mine øjne ikke er passende. Nu må jeg selvfølgelig ikke dømme om hvad der er passende på din blog, men finder det alligevel utroligt at så mange åbenbart føler sig trådt på af Dalby. Så burde man nok bare undlade at læse med hos ham. Jeg fornemmer også en flig af Janteloven her, undskyld mig !
   Men både du og CD vil nu have mig som fast læser fremover også :)
   Det var da det skønnest solskinsvejr i dag…
   Ulla

   Slet
  3. Godmorgen Ulla

   Jamen så er vi da ret enige.
   Og nej meningen med en blog ligesom forsvinde hvis der ikke var lidt dialog:)

   Ligenu føler jeg jo nok at det hadefulde ikke kommer fra mig, og jeg synes iøvrigt dem der har nævnt dalby har gjort det sobert og kort eller med klare konkrete eksempler. (Har jeg i en hurtig vending dummet mig, så giver jeg gerne en undskyldning!)
   Det samme synes jeg ikke man kan sige om visse af tilhængerne, men jeg vil ikke censurere, og tonen der siger måske noget om afsenderne?

   Idag har vi en grå morgen her, men de lover også sol fremover det glæder vi os til:)

   Ha en dejlig dag

   Slet
 16. Der røg mit morgenstille humør lige adskillige grader opad - tak for det :) Med fare for at lyde som en rygklapper, så kan jeg rigtig godt lide dine til tider skarpe indlæg, som f.eks. omkring salg af pæoner.
  God lørdag - det ser ud til at blive et dejligt havevejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Alletiders Ulla

   Ja også her er det supervejr .20grader og en god vind!

   Slet
 17. Ha ha..ja du skal ski ha' et ordentlig klap i ryggen...endelig en der tør sige sin mening. Ja på CD's blog kan man jo heller ikke gøre det for så sletter han det jo bare. Jeg har faktisk ondt af manden...hvor må han havde det skidt med sig, ellers skriver man da ikke den slags. Han kan vist købe hvad han vil der kan købes for penge men åbenbart ikke den anerkendelse som han åbenbart ikke kan leve uden. Jeg mistede selv al sympati for ham da jeg så det indlæg hvor en dame spurgte efter navnet på en blomst og han svar var...når der ikke er den mindste begejstring at spore men mare et spørgsmål ønsker jeg ikke at svare.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita

   Nej denne higen efter anerkendelse virker ikke sund. Men selvom der måske ligger nogle dybereliggende problematikker gemt. Så berettiger det ikke til den nedladende opførsel du også beskriver!

   Vi kan jo bruge hans facon til (endnu engang) af bekræfte at vi selv vil holde den gode tone og behandle (også novicer) ordentligt:)

   Ha en dejlig weekend

   Slet
 18. Hej Karsten, ja man kan hurtigt komme ud i sådan en "shitstorm" som det nu hedder i disse massemultimediers tid. Her har jeg sakset lidt fra min kommentar på høneballehaven.

  Til Lisbeth. Det er ikke kommentarerne der skal få en blog til at leve, din er sikkert et godt eksempel herpå, tror du får rigtigt mange kig, men de fleste skriver ikke nogen kommentarer. Og det gør ikke noget, der er liv, glæde og stor inspiration også uden opråb. Jeg læste godt CD´s indlæg, og tænkte har han ikke nævnt noget om det før. Skrev kort til ham at jeg satte stor pris på hans blog som inspiration til planter og at det var vigitgt at han havde hjertet med i sine indlæg. Så måtte der fint være færre, det er jo en stor opgave, hele tiden er være fornyende og skrive hver dag. Jeg kunne ikke overkomme det. Hvis CD havde en af de dage...som vi vel alle har en gang imellem, pyt jeg tager ikke den slag alt for alvorligt. Men problemet er jo det skrevne ord, det står der længe efter. Det man har sagt er væk, når luften er brugt. Sådan da. Jeg forsøger næsten altid, at sove på det hvis jeg sidder og skriver en "vred" mail eller lign. Måske CD med fordel kunne havde gjort det samme.
  Vi har alle brug for lidt ros en gang imellem, derfor er kommentarerne dejlige, men de skal helst med sjæl, ellers så er det mere i retning af FB og instagram. Intet dårligt herom, bare anderledes, en anden filosofi.

  Karsten Jeg er hverken tilhænger eller fan, begge dele virker som skelskabende, og sådan ser jeg ikke min plads i haveblogland. Men en god debat går jeg aldrig af vejen for at følge, og kommenterer. Du har naturligvis sat det lidt på spidsen, ligesom jeg selv gjorde i mit indlæg om Kære mænd kom ud i haven. Det finder jeg glimrende, og jeg tænker virkelig af CD nok gjorde sine mange følgere en uret, meeeen altså Tilgivelse, og en form for overbærenhed skal vi have med hinanden, Dette både for CD og alle os andre. CD´s blog er en form for annoncevindue (bemærk jeg siger ikke reklame, da dette er negativt ladet) for både ham selv, og med tiden også Bilka samt alle de andre projekter han har gang i. Sålænge man husker det, og holder den skelen for øje. Tror egentlig godt CD er klar over at bloggen har forøget hans bogsalg og virksomhedens omsætning, og godt nok for det. Om CD har talenter i anden retning, eller sans for farver og kombination, tja, det har jeg ikke nogen officiel holdning til. Jeg ser sådan på det: Hvis en Mand ønsker at sælge lyserøde bukser og orange jakker, ja så skal det stå ham frit for, det er ikke mig der bliver hans kunde, men derfor kan jeg da godt anerkende successen samt smile ved synet heraf. Farverne klæder vores ellers grå samfund.
  Er CD ikke selv en form for provocateur ? Han rykker i hvert fald ved mange ting, og jeg er overbevidst om at vi ikke ville have så mange havebloggere hvis ikke det var for ham, hans blog og passion.
  Så lever jeg med et par finker af panden. Noget andet er når man begrænser ytringsfriheden, vi ejer hver især vores blog, og bestemmer vel derfor også over dens mission, udseende og holdning. Vrede mails, eller blacklisting er ikke noget jeg kender til, og heller ikke noget jeg agter at praktisere, og ingen bør udsættes herfor.
  Men den svære balance er hvornår en blog er debatskabende, men stadig har en behagelig tone. Jeg har fulgt diverse fora, for bla biler, og der kan der lige pludselig opstår meget ubehagelige bemærkninger, og tilsvininger og dette og hint. Her står jeg af. Jeg forlader tråden, fordi det forplanter sig som ringe, og et forum kan ligefrem gå under pga. en dårlig tråd. Det der skrives, ville ofte ikke være blevet sagt på samme måde, tonefald, kropssprog samt øjenkontakt virker jo som mægler og stødpude.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik

   Tak for din kommentar.
   Som du skriver til Lisbeth her, så er det ikke kommentarerne der giver bloggen liv. Men lad mig tilføje at der ofte feks hos Lisbeth er en fin samklang mellem de 2 vigtige ligestillede elementer1 Hos mig selv har jeg også mange gange oplevet en debat i kommentarerne som har været god og ja netop livgivende;)

   Ja, ja tilgivelse og overbærenhed er jo gode generøse egenskaber, Og forsoning er dejligt - Men den må ske på en baggrund af gensidighed og erkendelser hos begge.
   Jeg ser ikke nogen evne til denne proces hos Dalby - tager jeg fejl der?

   Det mønster af arrogance og nedladenhed overfor så mange er ikke kun "finker af panden" dertil er dette personlighedstræk for vedholdende. Mange er trådt frem har givet nye eksempler på det her i disse kommentarer.

   Det er jeg glad for! - Jeg er også glad for at du deler min opfattelse omkring ytringfriheden:)

   Ha en dejlig lørdag

   Slet
  2. Jeg forstår så glimrende kommentaren. I lighed med alle andre kommentarer i dette indlæg.

   Slet
 19. Hej Karsten
  Anne Marie fra Lønbæk Planteskole har lagt en kommentar hos mig, den deler jeg her hos dig, for hun kan ikke kommentere hos dig.
  Nej, nu må jeg til tasterne, Lisbeth!!
  Da jeg ikke kan kommentere hos Karsten, gør jeg det hos dig, da jeg ved han læser med her.
  Hans indlæg er da lige i øjet for os, der er blevet 'irettesat' af CD og fået slettet kritiske indlæg på hans blog og modtaget mails med en skideballe fra ham over min måde at kommentere på.
  Jeg kender jo CD fra dreng af i Holstebro, jeg har hjulpet ham med planter til haven og han har taget fotos i timevis her i haven af ukendte træer og buske. Jeg læser ikke mere hans blog eller bøger.
  Hans fotos er ikke til ug, og der er aldrig mennesker/liv i dem. Og nu skal det være buketter!! Kreativ er han ikke, men god til at tjene penge. Stakkels ensomme mand: krone en, krone to, krone tre. Kan du huske sangen?
  Dejligt at have rigtige venner, ikke kun fans;o)
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Marie

   Godt at Lisbeth lige fik sat din kommentar ind her!
   Ja det virker mere og mere klart at rigtig mange har oplevet samme slags behandling fra Dalby.
   Ærgerligt at han ikke evner at forvalte den position har har (eller har haft) anstændigt.

   En dejlig dag ønskes du herfra!

   Slet
 20. Hej Karsten.
  Vi tillader os hermed at overføre det vi tidligere skrev på Lisbeths blog:  Eliane Petersen29. august 2015 kl. 13.56

  Vi læser med undren Karstens tilsvining af Claus Dalby og din efterfølgende skadefryd. Er det virkelig nødvendigt?
  Har I nogensinde mødt Claus Dalby?
  Har I nogensinde været i hans have?
  Claus Dalby er det dejligste, mest positive og omsorgsfulde menneske, der vel nærmest har to fuldtidsjob som forfatter og fotograf, arbejder for Holmegård og Bilka m. fl. Selv har vi stor glæde, af det han får Bilka til at skaffe hjem, nemlig en fantastisk god krukkemuld, spændende forårsløg og roser og stauder. Vi har besøgt hans have flere gange og finder stor inspiration og glæde ved det, selvom den passes af tre gartnere. Er det simpelthen Janteloven der skinner igennem her?
  Vi oplever ikke, at han fyrer sine læsere, har måske blot haft en lang dag, og som Henrik skriver, skulle han måske have sovet på det. Der er meget at passe, når man har en blog og er på FB og Instagram ved siden af alt det andet han laver. Det er dog altid vigtigt at følge sine mavefornemmelser.
  Mange havehilsner fra John og Eliane.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eliane og John

   Super at i fandt vej hertil!

   Og ja det ville være dejligt hvis Dalby havde sovet på det - og på alle de andre overtramp han har lavet.

   Men det er ikke sket - og ingen har kunnet vise mig et sted hvor Dalby selv erkender noget som helst.

   Jeg kan selv dumme mig - gør det tit. Men er ikke for stor til at give en forklaring (hvis den er der) og en ren undskyldning når det sker.

   Synes i at Dalby skal have en særstatus på dette moralske område?

   Her følger jeg gerne min mavefornemmelse!

   Ha en dejlig aften:)

   Slet
 21. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tante Grøn

   Alletiders at du nu kommenterer på min blog, det er jeg glad for!

   Noget andet er det du skriver.
   Du blander følelser, postulater og enkelte fakta så meget sammen at jeg faktisk har svært ved finde hoved og hale i ret meget af det, du undlader at tage stilling til noget som helst konkret.

   Men dette er vel det nærmeste jeg kommer selve Dalby, så jeg vil gerne give mig tid til et svar!

   Vil du imellemtiden gøre mig og dig selv den tjeneste at læse hvad jeg og mange kommentatorer reelt skriver, og måske tage konkret stilling?

   Så vil jeg gerne vende tilbage imorgen med et svar

   Her på min internethøj er jeg ved at blive ædt af myg, det har været en fantastisk aften - nu vil jeg cykle hjem:)

   Også grønne hilsner herfra

   Slet
  2. Helt ærligt nu er det da for langt ude Karsten, troede denne verden var reel og fordomsfri, hvor har jeg dog taget fejl. Men jeg burde have vidst det.
   Der er jo også selektering andet steds fra blandt andet har jeg siden 2012 forsøgt at komme på havebloglisten i dk uden held. Tror jeg stopper . Det her bliver man sgu for trist af og haven er jo til daglig glæde, men ikke på den måde. Jeg er godt nok trist og skuffet.Mvh Tina

   Slet
  3. Hej Tina

   Den forstår jeg ikke helt.
   Det virker uforståeligt at du ikke er fundet ok til at være med på haveblogs.dk.
   Den misforståelse burde være til at rede ud:)

   Ha en dejlig morgen

   Slet
 22. Tak for et interessant indlæg Karsten :-)

  Jeg er for længst stået af som bloglæser på CD's blog, pga. Bilkaficering af bloggen. den måde han behandler bloglæsere/potentielle kunder på, og hans forhold til anvendelse af sprøjtegift.

  Til Tante Grøn: du skriver 'Ja, vi har ytringsfrihed, men behøver vi at bruge den til at såre andre'
  Jeg er helt enig med dig, og det burde du lære din ven. Karstens indlæg tager udgangspunkt i en indlæg fra CD hvor han på den mest modbydelige måde hænger en blogger ud, og vi har set flere tilfælde på dette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte

   Kunne næppe have sagt det bedre -
   Jeg håber blot at tante grøn vil tage stilling til netop dette, der ville hendes mening være spændende!

   En dejlig dag herfra

   Slet
 23. Hej Karsten.
  Hvor er du dog arrogant.
  Hvor ville det også have været dejligt, hvis du havde sovet på det og skrevet et sobert indlæg.
  Du skriver, at du er stor nok til at sige undskyld, ok,....så gør det.
  Hvis du hentyder til " hvorfor udstille grimhed", ja, så giver vi Claus Dalby ret, der er ingen grund til at lave en bog om plørede havegange, visne roser og blomster der er delvis spist af snegle.
  Mvh. John og Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen John og Eliane

   Æh, hvor kom det dog fra?

   Og nej jeg ville da bestemt nok ikke lave en bog om plørede havegange osv - men jeg ville da godt kunne skrive om det bloggen - og eventuelt håbe på en relevant dialog og måske løsninger, Det sker faktisk tit i de forskellige haveblogs:)
   Velkommen til!

   Og hav en dejlig søndag!

   Slet
 24. Hej Karsten
  Ja her kommer så en mere af de "venlige" kommentarer.
  Hej Karsten F og Lisbet

  Desvære har jeg ingen mulighed for at kommentere på den hetz som du Karsten har været så elskværdig at starte op mod en mand som du vil i bund og grund ikke kender ret meget til, derfor Lisbeth som du selv skriver er medløber i denne noget ophidset debat tillader jeg mig at lufte mit besyv her på din blog.

  Kan man tillade sig at svine en mand til som man kun har et kendskab til igennem blogverden med ord som er så nedværdigende at det går over grænsen for hvad man kan tillade sig i dagens danmark, hvis man skal være sig selv bekendt. Det er stempelhen for langt ude.

  Jeg har selv fået nogle riv af igennem årene som trofast dalbyfølger, men vender troligt tilbage igen fordi manden har givet utroligt meget til hele denne haveverden og har lagt en stor potion energi i.
  Jeg er sikker på at hvis ikke Claus have gjort hele det kæmpe benarbejde var der mange af de haveblogs der findens idag slet ikke opstået. At han har skaffet os rigtig mange dejlige varer, som er kommet i handlen i bilka er da guld hver formange, hvor pengene måske ikke lige hænger på træerne. Jeg tror kun at det har fået andre have center til at oppe sig i deres udvalg ( har selv været i branchen en del år)

  At du mener Claus blog er blevet en reklame søjle, er hvis alle hans egne læsere skyld og ikke hans, man vil jo gerne vide hvornår tingene kan fås og han har jo kun gjort det i folks interesse så man forhåbentlig ikke skal køre forgæves.

  Hans bøger er unike på alle punkter skrevnet på en måde som almindelige læser forstår og ikke på et højtravende plan. (Har selv siddet med fagbøger i dette punkt) At hans billeder er totalt ude af kurs er jo en totalt lodret løgn, der findes ikke mange billeder der har den sjæl og varme som der altid er i hans.

  Jeg har selv siddet og fået en snak med Claus og ved hvor medmenneskelig og lyttene han er, så prøv lige at klap hesten og lad være med at gå næsten 4 år baglæns for at skyde en mand ned og sætte en hetz kampagne igang. Til alle dine kamphaner RYST dog jeres skuldre og lad evt Clauss bemærkninger gå ind af det ene øre og ud af det andet. Livet er dæleme forkort til sådan en gang LORT og TILSVINING af folk.

  Det var ordene fra mig og lad os så få kammertonen fra alle sider igen, så blogverden er sjov at være i.

  Knus herfra det midtfynske, Pia


  Tak Lisbeth for lån af skrive plads.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er fuldstændig enig med Pia.

   Slet
  2. Hej alle 3

   Ja hvor skal man starte - bagfra måske for sikken et sprog du har - det er ikke særlig pænt.... Og jeg skal på det stærkeste beklage at Lisbeth og hende blog bliver udsat for dette!
   Pia: Jeg har gjort den indsats at læse dit skriv igennem - ærgerligt at du ikke har gjort en tilsvarende indsats, før du skrev selv.

   Min tid er knap - men jeg vil vende tilbage til den eventuelle substans jeg kan udlede senere:)

   Og velkommen til min blog Cendie:)

   En dejlig søndag ønskes i alle

   Slet
 25. Karsten, din blog vil desværre ikke udgive min kommentar til dette indlæg. Jeg får beskeden "Din HTML kan ikke accepteres: Skal være maks. 4.096 tegn"

  Jeg har derfor - meget beklageligt - måtte sætte min kommentar ind på min egen blog, selvom jeg er rigtig ked af at være nødsaget til at benytte den til sådan negativitet! Du kan se min kommentar her: http://netteslillehave.blogspot.dk/2015/08/fj.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nette

   Min tid er lidt knap ligenu, Men jeg glæder mig til at læse det du har skrevet ved en senere lejlighed:)

   Ha en dejlig søndag!

   Slet
 26. Holdt! Stop med at lede - jeg har fundet det! Højborgen for Jantelov og dobbeltmoral.
  Så får du lige en kommentar mere til din optælling og ja, igår gik jeg ind via Fru Høneballes blog. Så kan du føje det til statistik og I kan begge gnide jer i jeres små fedtede hænder. Nyd det nu - du vil aldrig få så mange hits eller kommentarer igen.
  Uuhhaa, det virker lidt som om de rønnebær er sure? Tænk at alle dem der hævder de ikke følger med på CDs blog alligevel har læst hans indlæg om at trappe ned. TRAPPE NED! Kunne du simpelthen ikke finde på et indlæg om haven, så du måtte ind og grave noget frem fra hans blog - som du jo ikke læser? Selvmodsigelse på selvmodsigelse. Og så et indlæg fra 2012 - kom dog lige ind i kampen. Som om du rent faktisk havde noget på hjertet og ikke bare ville lave ballede for jeres egen underholdnings skyld. Det emmer så langt væk af misundelse og brug for opmærksomhed - måske DU burde få noget prof hjælp.
  Selvfølgelig bringer CD billeder af sine produkter, bøger og roser sin have. Det er HANS blog! Det ville jeg sgu osse gøre, hvis jeg havde udviklet det han har. Ja, han har 3 dygtige gartnere gående og han er stolt af dem og fremhæver dem ofte på bloggen(men det læser du selvfølgelig ikke). Men tag ikke fejl - idéer og plantevalg er hans egne. Mellem alle hans udgivelser, udviklinger og research er der ikke nok timer i døgnet til at holde en have på det niveau han ønsker. Jeg ville sgu gøre det samme, hvis jeg ku! Bruge mit brændstof der, hvor det gav mening for mig og købe hjælp til resten. Det kaldes uddelegering og er ret populært i virksomheder.
  Dine overvejelser omkring havebøger og hvordan verden ville se ud, hvis ikke CD udgave sine, burde du nok rette mod de respektive forlag. At de vælger at udgive en krimi mere hellere end en havebog, er deres valg og CDs held. Så vidt jeg ved udgiver Politikens forlag f.eks Camilla Plums havebøger.
  Jeres spekulationer om hans mentale tilstand og evner er overhovedet ikke relevant spekulation. Det er ondskabsfuldt og unødvendige bibemærkninger - fuldkommen som mine om jer.
  Jeg er ganske simpelthen ikke enig i, at kommentarer ikke er brændstof for en blog. Det synes jeg virkelig det er. Jeg ser det som en invitation og jo flere gæster, jo bedre. De sure gæster der dukker op, vil jeg ønske ikke var kommet. Hvis de ikke ku lide temaet eller mig, ville jeg foretrække de holdt sig væk - i værste fald må de forberede dem på en reprimande. Det er min fest og jeg bestemmer. Hver vært har sin grænse i sit hjem.
  Claus er en personlig ven. Han er et varmt og smukt menneske. Fyldt med medfølelse, omsorg og et helt utrolig generøst menneske. Han brænder for tingene og gør sig umage med alt han rører ved.
  Ytringsfriheden er fri i Danmark, det lægger vi meget vægt på - så længe tonen er sober - er det så så frit alligevel? Jeg kan levende forestille mig nogle herfra med rumpen i vejret i det grønne, mens der "tænkes" over denne kommentar. Hvor er det trist jeres tankevirksomhed er så indskrænket, at den bruges på indlæg fra en blog I ikke læser. Så hold jer dog fra CDs blog og brug jeres energi på de blogs I kan lide og dyrk det I kalder "rygklapperi" og tænd for "Hallelujakoret", når I falder over grunde til det. Det er da synd for jer, I spilder liv på noget andet. Jeg har ihvertfald spildt nok tid herinde - men nogle gange er det åbenbart nødvendigt at synke ned i mudderet for at slås med grisene.
  Nu kan du så affærdige mit bidrag som "volapyk" ligesom Tante Grøns - skønt hun gav dig et fyldigt og meget relevant bidrag, men herregud, du forstod det ikke - ej heller Pias kommentar. Det er så meget nemmere at glide af med den slags tomme kommentarer - du har jo egentlig ikke noget at bidrage med. Det er interessant, at du netop ikke forstår de kommentarer der er uenige med dig. Trist for dig/jer. Selvfølgelig skal man osse kunne nedfælde sine følelser som kommentar - vi har jo ytringsfrihed ik´?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Cendie

   Jeg ved dårligt hvad jeg skal sige, så det vil jeg lade være med!

   Måske du skulle redigere det, eller omskrive det hele?

   Hvis du godt vil have det kan jeg godt slette det hele gennem kontrolpanelet?
   Men altså kun hvis du vil, send mig så bare en privat mail eller skiv det her.

   Håber du havde en festlig weekend

   Slet
 27. Hej Karsten
  Jeg må konstatere, at der i disse dage ikke bare blæser friske vinde over haveverdenen, men at disse nu har nået orkanstyrke. Hvad der i mine øjne begyndte som et nedslag med kant og med et islæt af humor, og som jeg opfattede som en invitation til debat, har nu fået så skinger en tone i kommentarerne, at jeg ikke ønsker at fortsætte tråden, og så alligevel, men på et lidt andet niveau. Som med alle andre debatter uanset emne går det galt, fordi folk ikke formår at adskille det personlige og det private. Når raseriet tager over, mistes overblikket, og alle kommentarer bliver skåret over én kam. Det er dybt beklageligt!
  Jeg vil gerne have lov at komplimetere dig for dine venlige og sobre svar til alle - uanset manglende saglighed og konkret stillingtagen i flere af kommentarerne. Tak for det!

  Du ønskes en god aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda

   Ja debatten om debatten:)
   Og ja jeg har bestræbt mig på netop at holde en ordentlig tone.
   Det har ikke altid været nemt:)
   Enkelte gange er jeg måske kommet til at være humoristisk?

   Tak for din kommentar

   Og en dejlig mandag ønskes du herfra

   Slet
  2. Åh, ja, du har bestemt haft humoren med, men det kræver nok som minimum lidt objektivitet at få øje på den ;)

   Også en dejlig mandag til dig!

   Slet
 28. Hvad er din hensigt med dit indlæg, Karsten?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Zep

   Det var da et dejlig stort spørgsmål:)

   Jeg vil tillade mig at vende tilbage til det i et senere nedslag!

   Ha en dejlig mandag

   Slet
  2. "15 minutes of fame". Hvornår kommer så turen til min blog, mine indlæg og momentane udbrud, kan enhver nu spørge sig selv og vel ikke uden grund. Men jo større popularitet, desto større risiko for at "træde ved siden" af og komme i sladderskrivningens søgelys, øjensynligt. Så jeg kan jo nok trække vejret roligt igen og være "ligeglad".

   Det er jeg så bare ikke, Karsten. Jeg er berørt af, at du for "15 minutes of fame" har sat folk i haveblogland op imod hinanden i en såkaldt debat, som ikke kunne blive andet en følelsesladet, fordi Claus Dalby sælger drømme - og det bruger han sin blog til.

   Jeg venter ikke længere på yderligere uddybning, som burde have kommet prompte, hvis hensigten havde haft substans, som tålte dagens lys og kritiske øjne. Men jeg kigger mig nok en ekstra gang over skulderen indimellem fremover - og skæver til din blog for at blive mindet om, hvorfor der er kommet skel i haveblogland.

   Slet
  3. Hej Zep

   Jeg er imponeret over hvor forkludret du kan udlægge det hele.

   Det faktum at jeg stiller op for folk, der bliver jokket på og nedgjort, af en i dalbys position, bliver igen udlagt som at jeg er problemet - Du skyder budbringeren!
   De skel der måtte være i haveblogland er opstået fordi bloggere som du Zep har accepteret at Dalby havde en helt speciel position, hvor han kunne tillade sig langt mere end andre.

   Hvis i var trådt i karakter noget tidligere, og havde kaldt manden til rette. Ja, da havde der intet været at skrive om nu.

   Og nej - ingen skal forvente at noget kommer forhastet og "prompte" fra min side i denne sag.

   Ha en dejlig dag

   Slet
 29. Hej igen Karsten

  Du fik så sandelig rodet rundt i et hvepsebo med dette indlæg - som jeg har fulgt med stor interesse. Jeg er meget interesseret i have og planter, men også i mennesker, deres bevæg grunde, reaktioner og følelses mønstre. Diverse svar er virkelig et paradis for en psykolog - hold da op - men jeg er nu ikke overrasket. Det hele gik som jeg havde forventet ;)

  Nu håber jeg ikke du har planer om at blive berømt, udgive bøger eller skrive artikler i diverse haveblade, for jeg tror desværre du er 'blacklistet' og vil blive lagt på is i have-jetset-verdenen i en rum tid ;O)

  hav en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne

   Ja, da jeg først så tegnene til at hvepsene ville komme, forberedte jeg mig på det helt store - Dalby virker jo til at have rigtig mange fans. Jeg er faktisk lidt forbløffet over at der ikke kom mere!

   Dem der mangler kan stadig nå det:)

   Og nej, jeg dur nok ikke til at være jetsetter - og skal på ingen måde klage:)

   En dejlig dag til dig med.

   Slet
 30. Kære Karsten,
  Hvor må det være rart, at være i besiddelse af en så skarp pen. Ganske som Claus og jeg selv i øvrigt er det...
  Men nu må det høre op! Sjældent har jeg været vidne til noget så ondskabsfuldt og unødvendigt. Udviklingen af denne "debat" er fuldstændig uacceptabel og grænser til ren chikane. Hvad er meningen?
  Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mathias

   Og velkommen tilbage til min blog!
   Og godt spurgt, jeg er glad for at du med din skarpe pen ikke bidrager til at skabe yderligere chikane, men at du vælger at være så flot konkret:)

   Ha en dejlig dag

   Slet
 31. Hej Karsten.

  Ja, jeg er stor Dalby fan.
  Er det blevet sådan i blog verden " dem og os"
  Uanset hvad er det en chikane mod Claus Dalby.Med mange huskekager der ligger flere år tilbage.
  Nej uha i ser aldrig Claus Dalbys blog .Kun når i mener han falder ved siden af , så er i der som høge og fryder jer ( skulle ikke undre mig om i er smug kiggere til daglig ).
  Så kommer der sådan en bemærkning. Uha i har opbakning fra højttravende fagfolk, havearkitekter,planteskoler,plante nørder amatørfotografer ol. SÅ I HAR RET og vi andre er forkert på den.
  Troede vi var ude af skolegården.
  Hvorfor er Bilka et fy fy ord.
  Hvad ville du egentlig opnå med dit indlæg.
  STOP DOG DEN PERSON CHIKANE. Det har ingen fortjent.

  Hilsen Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Margrethe

   Velkommen til min blog - det er da vist første gang?

   Hvis du vil undlade de værdiladede ord og i stedet være konkret vil jeg med glæde svare dig:)

   Ha en dejlig dag

   Slet
 32. Hold da op Carsten, der er godt nok gang i den her inde på nedslaget. Der er godt nok mange kommentarer fra folk der ellers ikke skriver herinde.
  Der er altid forskellige oplevelser og vinkler på hvordan man læser et indlæg. Det ses tydeligt her.
  Og så vil jeg som Mathias Emil sige "hvad er meningen" det her har da udviklet sig til et "for" eller "imod"
  Til det vil jeg bare sige, jeg både her Nedslaget og besøger også CD som det passer mig.
  Rigtig dejlig mandag til jer derude.
  Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda

   Ja det har du helt ret i og jeg ser at bloggen havde 1300 besøg fra norden igår - der var 28971 fra USA:)

   For og imod - jo nogen vil hellere skrive om deres følelser end komme ind på substansen.

   Ja netop, jeg besøger også dalby ind imellem:)

   En en rigtig dejlig dag til dig med!

   Slet
 33. Kære Karsten Jeg kan ikke forstå, at du ikke svarer folk på når de spørger hvad meningen er med dit indlæg? Der er jo mange der spørger pænt om det. Er det fordi, at der ikke er substans i deres indlæg eller er der værdiladede ord i indlægget?
  Er det et eksperiment ligesom det med dræbersneglene, så man kan se hvor mange der kom i det gule og det røde felt? Hvor mange der svarede fra USA og fra Danmark ? For så har du jo gennemført det lille eksperiment og fået så mange kommentarer man kunne drømme om, flere end Claus får.
  Men hvis jeg har ret, så synes jeg ikke at er det godt, for den flirten med ytringsfriheden ; mener jeg bringer vores dejlige demokrati tættere på en ende. Vi har ytringsfrihed, men ikke pligt til at bruge den. Jeg har ikke set eksempler på, at Claus Dalby har trådt over den grænse. Men den sammenligning du laver mellem ham og Mr. Trump er over hvad god opførsel tillader. ( jeg troede først det var sagt med et glimt i øjet. ) Og der sidder jo en menneske af kød og blod, som har følelser som du og jeg, der læser, disse som jeg vil kalde angreb . Jeg er ikke selv personlig ven med Claus Dalby, men kan forestille mig, at det går ham i hjertet denne diskussion. Så hvad er ideen? hvis du vil svare ærligt på det, hvis der ikke er for lidt substans eller værdiladede ord i indlægget Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina

   Jeg har kun set 2 spørgsmål om meningen med dette nedslag - et om hvad meningen var og et om hvad meningen er nu. Det er ikke mange vel? Og svarene vil iøvrigt være forskellige.

   Så dine gæt er ikke korrekte på nogen måde...

   Så substans tja....

   De hårdeste og mest perfide angreb her i kommentarerne er kommet fra dalbyfans. Er du uenig i det?

   Jeg har tidligere skrevet, at jeg skal nu til at gennemgå disse kommentarer og alle vil blive besvaret der hvor det går at finde substans, det må du afvente.

   Hvis du savner beskæftigelse nu i aften - så vil jeg da opfordre dig til at kigge på alle de eksempler folk, stille og roligt, har nævnt her.

   Og svaret har været, den gammelkendte og effektive teknik med at holde sig selv ophøjet i baggrunden og lade andre udføre hetzen. det har man også forsøgt overfor mig.

   Om det er lykkedes at få mig ned med nakken, som man har kuet andre før? Det må tiden vise:)

   Lige nu er jeg ved godt mod, og parat til at stille op næste gang også!

   Ha en dejlig aften


   Slet
  2. Kære Karsten
   Mange eller ej, der er ikke blevet svaret på,spørgsmålet. Det går jeg ud fra, at ville være en høflighed når nu man har lagt et sådant indslag ud.
   Hårdeste angreb? Nej det synes jeg kom fra dig, angreb er ikke kun grimme ord, men også hensigten bag det skrevne. Jeg forstår ikke hvad du mener med hetz, er det dem/os der ikke er enige i det du skriver? Er det de svar du mener er en hetz?
   For mig handler det ikke om at få nogen ned med nakken, men om at bevare det dejlige univers som haveblog verdenen var en gang. Om det lykkes vil tiden også vise. Hav en dejlig dag. Kh Tina

   Slet
  3. Godmorgen Tina

   Ja ja, Det "dejlige univers" som du beskriver forsøgte dalby selv at lukke ned, det var der var min anstødssten.

   Og så er jeg da ked af af du opfatter mit forsvar for dem der har været udsat for mandens overgreb som det egentlige angreb.

   Mit råd til dig vil stadig være: Sæt dig ind i denne problematik, og kom tilbage - så er du velkommen.

   Jeg betragter denne lille tråd som afsluttet.

   En dejlig dag til dig med

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...