torsdag den 3. januar 2013

Forårsfornemmelser

Ja, 9 grader og sol, plus en frisk vind til at ruske lidt op i det hele. 
Hvad forlanger vi mere på en 3 januar?

Nej vel? Så jeg fik lavet en masse i haven, og selvfølgelig tjekket om planterne også har fået forårs fornemmelser.
En Sedum set nedefra, også den får lov at stå, indtil den er i vejen for sine egne nye skud.

Og her er en Itoh hybrid pæon, altså et kryds mellem en alm pæon (P. lactiflora) og en træpæon (P. suffruticosa).

Og med en provokerende ny knop en 10cm oppe viser dette flotte livskraftige "gadekryds", at den heller ikke rigtig ved hvad den er. 
Jeg regner kun med at denne knop har en chance hvis vinteren bliver meget meget mild, men ellers ja, så skyder den bare nedefra - ligesom en almindelig ordinær pæon.Og så er der det, der at begyndt at spire.
Her er det den flotte blå franske anemone (A. coronaria) der er ved at skulle til at folde sig ud. 
Ellers bemærker jeg mest de tidlige Iris -reticulata typer- og min ven Dorothealiljen -Leucojum vernum. 
Ja, der er meget at se frem til.8 kommentarer:

 1. Sikke opløftende fotos, der husker mig på, at der er liv derude...også selvom erantisser i år endnu gemmer sig under jorden...

  Dejlig aften og mange hilsner fra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katinka
   Ja, det er jo det - der er masser af liv derude. Jeg så heller ingen Erantis, men lidt har også ret :-)

   Slet
 2. Der er godt gang i den, det var der også sidste år i januar, og så pludselig kommer der kulde, det er ikke godt, for så er det hele i gang. Men hvad naturen finder alligevel ud af det, vi kan ikke gøre noget ved det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Lisbeth - tror nu også at de planter der kommer så tidligt kan klare en omgang kulde - en iris jeg har kan faktisk vokse ned til -5C - imponerende, den kommer op gennem sne.

   Slet
 3. Hej Karsten
  Altid skønt med de første spæde tegn på foråret selvom vi kun er i begyndelse af januar, og i særdeleshed i Danmark hvor de værste måneder stadig ligger forude!!
  Vi har et par rigtig gode dage her med sol og blå himmel, dog køligt omkring 11C , samt let frost om natten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jan
   Ja, jeg tror det er den usædvanlige varme - længden og styrken - +9C igår er meget, og vi har kun haft en enkelt frostnat siden før jul. Så der er ikke den store forskel til jer dernede.
   Mine I. reticulata er vel en 2-3cm oppe. Andre planter har jo et indre ur (liljer!) og andre lader sig styre af dagslængden.

   Slet
 4. Så heldig dere er som har sol. Vi her i Bergen har det også mildt, men her er det grått og regn. Håper det blir litt lettere vær nå i helgen. Det ser ut til at spirene er kommet litt lengre hos deg. Her har Iris reticulata så vidt brutt gjennom jorden noen steder. Så spennende med de nye Itoh hybridene, det er virkelig en kraftig lovende knopp på din.
  Ha en fin helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Mariann, Bergen har ry for at være mild og våd. Vi har nok samme vejr hernede idag - igår var det fint, der lå Danmark "i ly af de norske fjelde" som meteorologerne siger.
   jo, Itoh knoppen var uventet - vi har haft ned mod -10C så jeg troede alt over jorden var helt dødt - Men der er måske krydset mere træpæon ind i den? Det er helt nye ukendte typer, fra et gartneri som gik konkurs.
   Ha en god helg også du :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...