onsdag den 29. februar 2012

Katharine og Dorothea

Idag - det er den sidste vinterdag ifølge kalenderen- måtte jeg selvfølgelig ud og se efter blomster. er der andet end erantis og vintergækker? 


Og ja, Der er besøg af et par unge damer:


Her er det Dorothealiljen -Leucojum vernum- der er begyndt at åbne sig. Jeg skal ikke komme ind på oprindelsen af dens danske navn, men år 311 var religion åbenbart også noget værre rod. Kun blomsten har vi tilbage, totalt smuk på denne årstid. 


Og ikke nok med det, Katharine viser sig skam også idag:
Hun er dejlig forårsfrisk - Katharine er resultatet af et møde mellem to glade Iris: I. histroides (blå) og I. winogradowii (gul), fødselshjælper var en EB Anderson og da han så denne unike hybrid i 1958 opkaldte han den efter en god plantevens livlige kone, så Katharine Hodgkin er således nu ved at blive lige så kendt som Dorothea - og uden at skulle halshugges for det.


Jeg skal heldigvis ikke vælge, i er her begge. 

8 kommentarer:

 1. Smukt, hvad ellers kan man finde på at sige...

  SvarSlet
 2. Jeg kom bare lige forbi.
  Smukke planter.
  Jeg har netop i dag fået øje på mine første Dorothealiljer.
  Tak for kigget.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og i lige måde - Hos mig står Dorothea på sydsiden - måske er det derfor hun er så fremmelig?

   Slet
 3. Jeg har også stået og set på de hvide/blå iris hos blomsterhandleren - de er virkelig smukke og facinerende med de fine tegninger på faldene. Hvorfor købte jeg dem dog ikke ? Irishaven burde have flere forårsiris. Jeg har nogen blålilla og nogen gule....hvis de dukker op igeni år. Har du andre varianter end denne ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Berit

   Ja, med det navn så ville det da være oplagt. Katherine er nok den mest frodige og holdbare - det er jo en F1 hybrid. jeg har også de mere almindelige Iris reticulata typer "Joyce" og "Harmony". Men de er nok kommet op, men uden blomster-knop endnu. Derudover har jeg jo masser Iris. I, Germanica og mange Iris til det mere våde og sumpede - Ensata bla.

   Slet
 4. P.s. - har du overvejet at droppe bogstavkoden for at kunne lægge en kommentar ? Se evt. på min "blog hjælp" hvis du mangler opskriften til det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Berit

   Jeg har da selv skrevet et helt indlæg om det ;-) UHA-kodeord hedder det.

   Selv vil jeg give Blogger (=Google) noget tid til at finde en løsning, Jeg tror de er igang.

   Men du har da ret i at disse koder kan være irriterende - især hvor de nu har 2 - Robotterne kan endnu ikke klare 2 forskellige visuelle samtidig.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...