tirsdag den 6. marts 2012

Digitalis og Digitalis

Det er nok en 5 år siden jeg fik det her påfund, for Digitalis, (ja: Almindelig Fingerbøl -Digitalis purpurea), for denne Digitalis er jo 2 årig.


Så jeg fik den ide at jeg det ene år (de ulige) ville have maximalt antal hvide og næste år (de lige) max lilla, ved simpelhen at fjerne dem der ikke har årets farve. Og hver ny generation skulle blive mere og mere ren.
Sidste år så mine Digitalis ud som denne herover, smukt ikke?

Og nu i år er der masser nye på vej:


De her skulle jo så gerne have en pæn overvægt af lilla blomster. Men da jeg kiggede nærmere idag forekom det mig at nogen af planterne faktisk er sideskud fra sidste års blomster - som om de var flerårige stauder - hvis det er rigtigt ja, så røg mit påfund i vasken, Jeg spekulerer på om min bestand kan være blevet forurenet af pollen fra forædlede flerårige digitalis, måske fra en nabohave? 

Også her er jeg spændt på hvad sæsonen vil vise.

Det var vildt koldt i vinden idag. Det hele står lidt stille. Fik ikke rigtig lavet noget. Men De lover jo først regn og siden god varme til weekenden.

6 kommentarer:

 1. Digitalis er bare så skønne - jeg er kun til de hvide, så jeg prøver ihærdigt at udrydde eller forære de lyserøde/lilla væk til andre havefolk.
  de er virkelig en af de dejlige gratis glæder i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, skal jeg vælge, så bliver det også de hvide. Men det kunne være sjovt at få udviklet en rigtig totalt mørk lilla - som en aubergine.

   Slet
 2. Ifølge "erfarne" digitalisdyrkere kan man snyde dem til at opføre sig som stauder hvis man klipper dem ned umiddelbart efter afblomstring. Det er måske det der er sket for dig.

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha ja, Det kan det da godt være. De fleste af de uønskede har jeg jo bare hevet op og kasseret, Men en del har jeg jo bare klippet ned så snart jeg så farven. Hvis dette er rigtigt, så er disse "overspringere" jeg ser i år nok også i dette års rigtige farve - Det bliver spændende at se.

   tak for oplysningen.

   Slet
 3. Hvor er den bare smuk din Digitalis :-D
  Det bliver spændende til sommer, og se hvad der viser sig i dit Digitalisbed.
  Forårs hilsner fra Marianne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Marianne, det eneste jeg nok kan være helt sikker på er at der kommer en masse tulipaner først - og som det ser ud nu ret snart :-) kun rådyrene kan forhindre det.

   Jeg vil senere i år afgøre om jeg vil fortsætte mit Digitalis experiment - eller satse på de hvide kun.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...