mandag den 27. april 2015

Vi giver ikke op!Det har været en speciel vinter i haven, med masser af vand og skiftende tø og frost. Og da vi endelig troede at nu kom våren så fik vi dagfrost og ned til -6 der i slutningen af marts. Meget der var startet fik sig et knæk der!

Men vi giver ikke op - hverken jeg eller havens planter


Denne har jeg spejdet længe efter: Fritillaria elwesii, Og pludselig opdager jeg den mellem de flamboyante "Arjuna" tulipaner.
En fin elegant sag, der forsigtigt og beskedent fører sig frem mellem de koleriske tulipaner.
Også en anden Fritillaria viser sig her: Fritillaria whittallii "Green Light" med sin skødesløse antydningen af ruder - flot!

Dejligt at de kommer i fin stil.

Andet har haft problemer!
Min Meconopsis "Barneys Blue" var jeg ellers parat til at drikke gravøl for, da der pludselig viser sig lidt grønt - og nu ser væksten godt ud, og vi tager da bare et glas Barolo i stedet!

Også min Anemonella thalictroides, troede jeg, var gået til de evige blomsterenge.,..
Stor var glæden da jeg opdager den idag - lille og alt for sent på den, men jeg er ret sikker, samme lækre farvetone som den unge Barolo! 

Så bliver man da lidt glad!

Og disse grønne blade gør mig næsten begejstret! 
Det er sandsynligvis Dodecatheon austrofrigidum som jeg ikke så noget til sidste år, men som måske bare har sprunget et år over? Super!
Og her er potter hvori jeg har sat "rester" af planter jeg har købt i Belgien hos Koen Van Poucke sidste år. Glemt og sat til side, men pludselig uventet bliver det grønt. 
Tror den til venstre er en unik unavngivet polygonatum - Trilliummen kender vi jo, ellers er der et fint navneskilt du kan læse på.

Også sidste års rosenindkøb fik en hård medfart ved frosten i marts. Kiftsgate var kommet længst og stod der sølle og med totalt afsvedent løv, dens ekstreme livskraft fik den nu hurtigt igang igen - værre var det med denne, hvor jeg først idag lagde mærke til genvæksten.
Det er rosen, der er ligeså kendt for sine torne som for blomsten: Rosa omeiensis f. pteracantha

Dejligt at alle roser har klaret sig, også det må vi fejre!
12 kommentarer:

 1. Jeg kjenner følesen :-)) Av å gå der å vente på at de skal dukke opp om våren og bekymre seg for at en slem vinter har tatt knekken på dem. Og så den inderlige gleden når de plutselig dukker opp :-D All grunn til å feire! Ha en deilig tirsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hei Fru Ranten

   ja,netop de små glæder er tit store:)

   En dejlig tirsdag til dig med

   Slet
 2. Hej Karsten

  Ja, du kan da med rette feire med et glass eller to med Barolo ;)) Godt at det spirer og gror i pottene dine! Den Fritillaria whittalii var utrolig lekker! Det navnet må jeg huske på og lete etter. Den planteslekten har mye fint :)

  Ha en deilig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hei Marit

   Ja, at det nu bliver planter ud af de små rester det er fantastiskt:)
   Fritillaria er super - og spænder totalt bredt, og må man sige: I alle sværhedsgrader!.

   En dejlig dag til dig!

   Slet
 3. Fint, at der er en drik til enhver lejlighed :) Det er nogle fantastiske mønstre på Fritillariaerne.
  Dodecatheon austrofrigidum kendte jeg ikke. Dens blade ligner meget Dodecatheon dentatum, synes jeg. Den er jeg spændt på at se i blomst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla

   Dodecatheon austrofrigidum er en nordlig type, som jeg forsøger med - tror dog ikke på blomster i år, det bliver nok først næste?

   Men vi får se -så bliver der også noget at fejre til den tid!

   Ha en dejlig dag

   Slet
 4. God morgen Karsten
  Ja vi skal have tålmodighed, nogen gange kommer de heldigvis alligevel, selvom vi næsten har opgivet håbet. De er gode til at putte sig imellem andet. Min Dodecatheon kommer ikke rigtig frem, jeg tror, der skal drikkes gravøl for dem eller Barolo :) skål.
  Til gengæld opdagede jeg en blomst i min Trillium, desværre var den gemt godt og halvspist af snegle. Sådan er det at være havenørd.
  Solen skinner, regnen er aflyst, det sidste er måske knap så godt.
  God dag til dig.

  SvarSlet
 5. Godmorgen Lisbeth

  Ja, netop! Noget putter sig og pludselig opdager man det!
  Ja, Trillium har også hos mig været snegleramte - temmelig irriterende, men vi satser på at den stotre mængde snegle får rovdyrene tilat interessere sig mere for dem!
  Regnen til weekenden holder de heldigvis fast i!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. I betragtning af at de før har lovet 17 mm og nu er nede på 2-3 mm på DMI, så er det nu ikke meget regn vi får, hvis vi altså skal tro på dem :).

   Slet
  2. Ja uha - de har rigtig lavet om på det hele, og den store front er udskudt til om en uge - vi får se!

   Slet
 6. Sådan er det jo - små, uanselige grønne totter glæder én meget mere end en stor klump farvestrålende tulipaner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie

   Ja, sådan er det jo, det er fascinerende!

   Ha en dejlig dag

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...