fredag den 28. juni 2013

Årets sidste pæoner

Det var en pæn omgang nye pæoner, jeg fik sidste år. Og nogle er kommet som om de har vokset her hele tiden, en enkelt satte kun blade men ingen blomster, og en del har været ret forsinket i deres udvikling.En lille køn 5cm blomst på Paeonia delavayi, en træpæon der ikke er så nem at flytte, men den har fået et par fine blomster nu, og er ellers i god vækst.og den sidste af mine unavngivne ITOH-type pæoner har også sat en fin lidt pjusket blomst.Itoh "White Emperor" har været lang tid undervejs, Som en rent hvid Hybridpæon er det en ret kostbar og sjælden sag.

Normalt har de pæonrødder, man får leveret, mindst 3 gode synlige skud, men med denne fik jeg at vide at den kun ville have et skud, så det er da dejligt at den klarede sig og tilmed har sat en lille blomst, her set i forgårs.

Og her nedenunder som den ser ud netop nu fredag kl 10:
Superflotte rene farver hvidt og grønt - bliver spændende at se næste år. 

Så vil "White Emperor" kunne vise sig rigtigt!


16 kommentarer:

 1. Hei Karsten

  Så vakre bilder du har tatt! Det gleder meg å se at du har den samme White Emperor som jeg kjøpte meg, og den ser da virkelig flott ut. Den gule var også skjønn! Peoner er flotte blomster.

  Ha en deilig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hei Marit

   Ja det er da alletiders - White Emperor er en "sport" af Yellow Emperor - når man har delt den, og plantet de nye, har der pludselig vist sig en helt hvid, Jeg købte min hos Ruud Warnerdam, og de har selv oplevet at der kom en ny "sport" idet hans far opdagede en der havde en helt anden karakter, den hedder vist Wouts White -og er endnu dyrere:)

   En dejlig dag til dig også!

   Slet
  2. Jeg var inne på den siden og kikket nettopp nå. De hadde mange fine, men det var ikke så billig der heller. Den Wouts White var veldig flott, men den var skrekkelig dyr. Peoner er temmelig dyre uansett ser det ut som.

   Slet
  3. Ja, der er nok kun en 3-4 stk til salg hvert år indtil de får nok planter, pæoner er meget vanskellige at stiklinge formere, men enkelte bliver det nu, det vil give meget lavere priser for dem.

   Slet
 2. "det bliver spændende næste år" - er simpelthen en typisk plantenørd kommentar (positivt ment). Vi nyder ganske vist nuet, men kan ikke lade være med at tænke videre til næste år. Der er vel allerede sket en del med priserne på de smukke itoh hybrider. F.eks. garden treasure koster vel kun en brøkdel af den oprindelige pris.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie

   Det er rigtigt, vi ser altid positivt frem!
   Jeg har dog også planter hvor jeg må sige at "den bliver nok ikke meget bedre". Så der bliver man glad over asndre ting, at antallet forøges er da en god ting!

   Ja, netop Garden Treasure tror jeg er en af dem der nu formeres industrielt. Så visse kommer vi at5 se alle steder, og måske anvendt i vulgære mængder.

   Men de nyeste og lækreste vil altid være kostbare.

   Ha en dejlig dag!

   Slet
 3. Flot at du allerede har set blomster i flere af dem, de ser fine ud.
  Netop i aftes kiggede jeg ind på dine links efter pæoner, jeg har planer om flere, men må som Marit sige, at de ikke er så billige hos Warnerdam, det er vist næsten samme pris som hos eksperterne?
  God blæsevejrsdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Ja der var kun en der ikke gav blomster, det er flot.

   Tja hvis du ser White emperor så koster den vist 60€ i Holland og er det 1500 hos "eksperterne"?

   De får da vist iøvrigt rigtig mange af deres planter fra netop Warnerdam.

   Ha en dejlig dag!

   Slet
 4. For noen skjønnheter! Peoner er i grunnen upløyd mark for meg, men jeg kommer da etter :) Ha en flott helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hei Fru Ranten

   Der er også store plantegrupper jeg slet ikke har satset på - roser, dahlia, geranium, helleborus, Hosta og mange flere.

   Man -eller rettere jeg- kan ikke klare alt - og jeg synes det er mere spændende at gå lidt i dybden med en planteslægt end at sprede sig over alle.

   En dejlig helg til dig med:)

   Slet
 5. De er så flotte alle 3, hver på sin måde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla

   Det synes jeg også, og vi behøver heldigvis ikke at vælge:)

   Ha en dejlig aften!

   Slet
 6. pæoner er nu en lidt fin men samtidig vild blomst :)jeg er spændt på at se dem næste år!
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne

   Vild og fin. Ja, den er jeg med på!

   Ha en dejlig aften:)

   Slet
 7. Vakre peoner. Fint å se noen som ikke er helt vanlige :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej

   Ja, jeg kan godt lide det der er lidt anderledes -uvanligt-

   Glad for at du kunne lide dem:)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...