onsdag den 5. december 2012

Solnedgang i snerøg

Her har vi slud og det er klamt. 
Andre steder er det rigtig vinter.
Ved huset i Sverige er det totalt koldt, det blæser, det er slet ikke på nogen måde et vejr man bare går ud i. Den kulde Danmark får, kommer derfra, men har så lige fået en tur over det lune Kattegat, så her kommer der en masse sne.

Jeg sidder faktisk og glæder mig lidt, -26 grader, blæst og ingen sne, naturen får sig en rusketur, det der er svagt vil falde fra, liljebillen som jeg er ved at have udryddet der. Ja, den får måske dødstødet? Det skulle glæde mig.

Og mens jeg nu er så godt igang - skovflåten, den er der næppe nogen der vil savne heller.

Her ser du mit nærliggende skisportsted "Branäs":
Og lige efter at solen er gået helt ned:
Snekanonerne kører for fuld kraft og stedet satser på at åbne i weekenden.

16 kommentarer:

 1. Tak for de gode billeder.
  Her hvidt overalt.
  Lige nu er her ikke så koldt KUN -o,6 grad, så jeg vil ud og tage et par billeder.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 2. Jamen, tak og i lige måde.
  Det skulle jo blive koldere de næste dage så det er godt at du får taget lidt billeder nu.

  SvarSlet
 3. Hej Karsten
  Jeg har vist misset et nedslag hos dig, det er fine billeder, du viser her. Er du stadig i Sverige? Det er da noget koldt der, jeg håber liljebiller og skovflåter går til i kulden. Du har ret ingen vil savn dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Er i Danmark nu. Ja det er nemt at misset - jeg synes at der er rigtig mange havebloggere der skriver på trods af årstiden, jeg vælger kun at lave indslag der ligesom har noget med naturen eller haven at gøre. Så det bliver jo lidt færre på denne årstid.

   Slet
  2. Hej Karsten
   Du har ret, der er mange, der skriver om alt muligt andet end have og natur. Det interesserer ikke mig så meget, men endnu lykkes det mig da at lave indslag/nedslag hver dag uden at bringe alt den slags ind i det. Bortset fra flaskerne som jeg præsenterede i dag, har jeg ikke noget tingeltangel i haven :)
   Nu vil jeg kigge på de links, du har sendt mig. Tak for dem.

   Slet
  3. http://www.rhodoland.nl/new_huisman_rhododendrons_en.htm
   har du set dette fra Huisman? Spændende læsning jeg har de to af dem, nemlig Limonanda og Lily Dance.
   Jeg har også Helen Martin, den har jeg haft en del år.

   Slet
  4. Hej Lisbeth
   Ja, det er umanerlig flotte blomster - og mange af dem har fået medaljer ved Rhodo-Olympiaden i Westerstede. Mine favoritter er umiddelbart Double Dots og Sun Fire - men alle er de imponerende - De aller nyeste finder du på de 5 kandidat sider, her er link til den første.
   http://www.rhodoland.nl/Album%201%20kandidaat%20Huisman%20rhododendrons/index.html
   Hans hybrider spænder vidt - jeg savner kun en hvid med grønlige tegninger :-)

   Slet
 4. Hej Karsten
  Tak for link, det er vist nogenlunde det samme vi har fundet frem til. Double Dots er også en af mine favoritter. Hvid med grønlige tegninger findes også, måske ikke lige blandt hans, men Claus har i hvert fald nogen af dem. På hans hjemmeside kan man søge i både farver og hårdførhed, det er ret godt. Men mon ikke ud har set det. Ambiguum kunne være et bud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   joda, har kigget en del på hans side - Rhododendron er jo en relativt ny plante-verden for mig, så jeg suger til mig hos eksperterne. Ambiguum er flot men jeg tænker på noget helt total hvidt med lidt grønne tegninger, finder jeg ikke nogen - så skulle jeg måske prøve selv at lave den ;-)

   Slet
  2. Hej Karsten
   Ja jeg mente nok, at du havde kigget på hans side før. Jeg mener bestemt jeg har set en hvid med grønne tegninger, men kan ikke komme i tanke om navnet. Prøv du om du selv kan lave den :) og en til mig også, men der går nu nok nogle år.

   Slet
  3. Hej Lisbeth
   Ja, det gør der jo nok :-)
   Har lige tjekket op på Rhododendronklubben - der er en masse frø i deres formidling - ser faktiskt spændende ud:
   http://www.rhododendron.dk/fro-2012.html
   Kender du noget til dem?

   Slet
 5. Hej Karsten
  Nej den side har jeg ikke set før, jeg har somme tider stødt på den, når jeg har søgt efter en rhodo, men ikke i forbindelse med frø. Jeg plukker jo altid blomsterne af mine rhodoer, så der bliver ingen frø, men nogen gange overser jeg nogle, så hvis du vil have frø, skal jeg gerne kigge efter dem. Jeg har ikke tålmodighed til sådan noget, så du må gerne få dem. Jeg mener, at jeg har nogen fra Schlippenbachii bl.a. og Luteum kan jeg også skaffe, måske også Arborescens, men det er jeg ikke helt sikker på. Jeg kan evt. lade være med at plukke alle blomster af næste år, hvis du er interesseret i nogen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, det kunne da være rigtigt sjovt at prøve med lidt frø, det virker ikke til at være svært, Huisman har en god vejledning. Jeg har ikke lige sat mig ind i hvordan man laver kontrolleret bestøvning med Rhododendron, (sådan at man er sikker på begge "forældre"). Men hvis det er let at gå til, kunne det da være rigtigt sjovt, det er let at blive bidt af.
   Vi kan vende tilbage til det, når vi nærmer os sæsonstarten.
   Med din store samling har du jo et super udgangspunkt.

   Slet
 6. Hej Karsten
  Ja men det er en aftale, det er nemmeret hvis du skriver direkte til min e-mail adresse lisbethklastrup@gmail.com
  Jeg tror, jeg har nogen allerede nu, men det skal måske ikke være endnu. Jeg synes, at det er spændende, at du har mod på det. Jeg kan godt forstå, at man kan blive bidt af det, men jeg har hverken tid eller tålmodighed, haven er jo stor :)

  SvarSlet
 7. Hei! Takk for hyggelig hilsen på min blogg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hei Marit
   Det var så lidt - Jeg vil nok gøre brug af dit venlige tilbud om bublets fra "Ove" ;-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...