tirsdag den 18. december 2012

Oversvømmelse

Det er sjældent at vandet står så højt som nu, og da slet ikke på denne årstid.
Denne sø plejer ellers at være et bed, og rummer bland andet min elegante "sunken garden". Det navn må man sige den lever rigtig godt op til i disse dage. 
Jeg har heldigvis lavet en vold ud til græsset. Men jeg er lidt nervøs for de nyplantede Iris:
Det er Ensata-iris og de kan tåle vand normalt, men det er ikke lang tid siden at jeg stod med dem i hånden, der i september. Håber bare at rødderne ikke rådner.
Vejrudsigten lover jo frost igen og tø så i juledagene, det er jo ikke ønskevejr ligefrem, hverken for mig eller planterne.
Det eneste grønsag der ser ud til at vokse nu er disse hvidløg. Dejligt at kunne få lidt eget grønt ind i køkkenet.

10 kommentarer:

 1. Ensata iris tåler jo endel fuktighet, men det kan se litt skummelt ut med alt det vannet som er hos deg. "Sunk garden" kan fort få en ny mening! Jeg har mange Iris ensata her hos meg, og de tåler mye. Får håpe dine ikke drukner i alt vannet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja, I.ensata er robust men det må være hårdt at være plante - med skiftende tø og frost. Alligevel er jeg da optimist, det ser bare ikke så godt ud....

   Slet
 2. Hold da op Karsten du har samme problem som mig, det er ikke ret sjovt. Vi bekymrer os jo meget om vores planter, heldigvis har jeg kun en Kiwi der hvor der står mest vand. Rhodoerne er hævet op, så højt håber jeg ikke at vandet når.
  Jeg har også nogle nyplantede iris i regnvandsbedet, men heldigvis trækker vandet hurtigt væk derfra igen.
  Skal vi krydse fingre for at vores vand forsvinder snart :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jooo Lisbeth
   synes jo nok dit problem er af en anden klasse - jeg har jo lavet dette bed der fordi jeg ved at der kommer vand, og det nærmer sig ikke nogen bygninger, jeg sidder faktisk og hygger mig med at forsøge at finde nogen der sælger åkander på nettet... indtil videre uden held

   Slet
 3. Det er faktisk ret svært at finde åkander på nettet. Jeg prøvede også en gang uden held. Til gengæld fandt jeg en i Aldi for nogle år siden. Senere har jeg fået en ordentlig moppedreng forærende, de er rigeligt stor til mit lille bassin. Jeg kan nok ikke sende en til dig, men du kan jo komme til blogtræf :)og hente selv.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja Lisbeth det har du ret i - så også nogen i ALDI sidste år - synes nu dem jeg har i en af søerne i Sverige er pænere, tror jeg vil lave et nedslag hvis jeg kan finde et billede.....
   Ja, det kunne da være rigtig hyggeligt at komme til dit træf, vi må se med tid osv når vi kommer nærmere.

   Slet
  2. Det nedslag vil jeg glæde mig til at se, åkander er smukke. Håber du finder et billede.
   Du kommer bare :) vi håber, du får tid.

   Slet
  3. Tak tak :-) har netop fundet et ok billede - det er faktisk en flot blomst. Der kommer et nedslag snart ;-)

   Slet
 4. Pyha det ser vådt ud! Vi må da håbe at dine fine iriser kan tåle så meget vand! Jeg kan godt forstå din nervøsitet. Krydser fingre for at de klarer vandet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja uha, håber også - men det har da været godt for noget - jeg er fuld gang med at prøve at finde ud af hvor jeg kan få åkander :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...