lørdag den 18. august 2012

LeVern er også med

Så kom LeVern med, efter Black Beauty selv, så Sheherazade og siden Leslie Woodriff, så er Levern Friemann den sidste Black Beauty hybrid til at blomstre hos mig i år. Ja, i Danmark vel at mærke, ved huset i Sverige har jeg yderligere Dunyazade.
Nå, men lad os hilse på LeVern Friemann:
Bortset fra det mørkere center og størrelsen er LeVern nok den der minder mest om Black Beauty, han er et tetraploidt kryds af Journeys End og Rachel Pappo, der begge siges at indeholde netop Black Beauty.

Det er lidt sjovt at have disse 4 liljer blomstrende samtidigt
Her ligger de så: LeVern Friemann, Sheherazade, Leslie Woodriff, Black Beauty 4n
Alle med sine fortrin, Sheherazade og Leslie er nok de mest livskraftige, - næsten voldsomme, LeVern har klart den største blomst, Black Beauty har den mest fantastiske historie. Og så har de stort set samme duft, jeg bilder mig ind at Levern´s er kraftigst, men han er jo også nyest. Og jo, så har de nærmest samme farve pollen:
Jeg øver mig lidt i det nye kameras muligheder, Her havde det været godt med mere dybdeskarphed.
Men se så lige Sheherazade her:
Dybde skarpheden er stadig væsentlig mindre end med det gamle kamera, men her gør det ikke noget her. Det væsentlige -blomsterne- står tydeligere frem på den mere uskarpe baggrund.

4 kommentarer:

 1. Skønne liljer, bare internettet snart kommer med duft ;)
  Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle
   Ja, duften er fantastisk, og på internettet - hvorfor ikke? mon ikke der er nogen der arbejder på sagen?
   Kh
   Karsten

   Slet
 2. Flotte fotos og skønne liljer, alle er suveræn gode, desværre fik jeg ikke mine Black Beauty med herned , men de kan jo heldigvis skaffes på nettet , får du lavet nogle gode kryds?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jan
   Ja, forsøger da - men gode? det må tiden jo vise, under alle omstændigheder er det jo sjovt;-) Den underlige sommer sidste år gav detsværre næsten intet brugbart frø, det ser bedre ud i år.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...