mandag den 13. august 2012

Black Beauty

jeg blev lige inspireret til dette nedslag. Woodriffs Black Beauty er fra 1957 og er - ikke uden grund - den første lilje der blev optaget på NALSs "Hall of fame"
Black Beauty er et kryds mellen Lilium speciosum rubrum og Lilium henryi. Den er i sig selv en spændende lilje, men er nok så kendt for at indgå i totalt mange andre -måske mere- kendte liljer.
Her ses Black Beauty i forgrunden og den store lilje i baggrunden, der er Sheherazade.
Det nok mest kendte Black Beauty barn er "Sheherazade".
Sheherazade er stor, frisk og frodig
Men også liljen der er opkaldt efter Black Beautys far, Leslie Woodriff:
De 2 Leslie Woodriffer er så tynget af sine store blomster at de nærmest har lagt sig ned. Udover Black beauty indgår også min favorit: White Henryi, så det giver mig chancen for at vise den engang til :-)
Hov det var næsten for tæt på, her er et andet: 
Nå ja, det var black Beauty det handlede om - Jeg har et par andre liljer hvor den også helt sikkert indgår: LeVern Friemann og Dunyazade. Dem må jeg hellere vise når det bliver deres tur til at begynde at blomstre.

2 kommentarer:

  1. Lekre bilder av lekre liljer :) Min Black Beauty står enda med knopper og om det ikke blir en varm høst spørs det om det blir blomster i år. Ikke første gangen det. Men jeg får være optemist! God grønn uke!

    SvarSlet
    Svar
    1. Og god grøn uge til dig med - tror også vejret i Norge er blevet fint - så mon ikke din Black Beauty har en god chance?

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...