søndag den 25. december 2016

At vinter blogge





Jeg vil lægge en plan!

At blogge om haven, nu i vinterhalvåret kan godt virke noget paradoksalt. Og så måske alligevel ikke.

Det er nu der er så god tid til funderinger, fordybelser og overblik.

Om sommeren sker alt så hurtigt, det bliver ofte øjebliksbilleder der kommer med. Det er ligefør man kunne nøjes med at bruge de flygtige og mere overfladiske medier som instagram og fb? 
Ja, det er ligefør, men nej, bloggen kan langt mere, og nu hvor haven er i ro kommer den rigtig til sin ret.

Som noget nyt vil jeg derfor lægge en plan.

Ja,en plan! Der er så mange muligheder, men jeg kunne nu og her forestille mig at skrive om noget i denne henretning:

  • Måske en årskrønike - jeg kunne dele den op hen over året,  måske en for haven i DK og en for den i S?
  • Årets rose - selvfølgelig, og jeg tror, det bliver en jeg faktisk overhovedet ikke har skrevet om før, ja!
  • Årets staude. 
  • Årets pæon - det bliver jo nok årets sensation.
  • Ja, årets andre sensationer, måske har jeg også lige en fra havens fauna? Det vil jeg tjekke op på.
  • Måske jeg burde skrive om årets stribede roser - jeg har så mange -flotte!
  • Så kan jeg se at der er et spændende parløb mellem "the Donald" og Chagall - Har vi en ny nr 1, når han tiltræder, ham vi allerede kender alt alt for godt? 
  • Og så fylder min blog rundt - Jeg er jo ikke meget for sådan at fejre mig selv - så der er jeg lidt usikker.
Og så er der jo alt det løse, det der kommer sådan løbende. Indimellem sker der jo noget derude!

Nå, nu bliver der for meget tekst, vi tager lige et billede:

Måske vil jeg også deltage i nogle af de temaer og fællesskaber andre har?

Især fra Sverige og Norge ser jeg at rigtig mange er med i "Blommig Fredag" hvor Hélena med bloggen "Bland rosor och bladlöss" har et ugentligt tema. 
Måske vil Anne med "Moseplassen" igen i år have sin X-faktor dyst med farvetemaer, det ved jeg ikke? Men der har jeg jo været med før, og da med en vis succes...

Og så er der noget jeg har gået og funderet lidt over: Bloggere forsvinder hele tiden og nye kommer til. Det er jo en fantastisk dynamik.

Måske man kunne lave en vejledning til hvordan man kommer igang sådan rent tekniskt (det er jo superlet!). Men også om, hvordan de nye så får mulighed for at komme med i de uformelle fællesskaber haveblogverdenen netop også tilbyder. Måske er det også på sin plads med et par bemærkninger om, hvordan "vi halvgamle" kan blive endnu bedre til at tage imod nye?

Nå, det blev så lidt tanker om vinter bloggen.
Imens er rosen igang med at skyde nyt, den står også godt der, vendt mod syd og solen!

For det er nogen markante juledage vi har haft hernede, og længere oppe i Norden forstår jeg. Fuld sol den ene dag og et par storme de andre og vi har da vist det bedste til gode! 


Jeg ønsker alle en glædelig jul!




28 kommentarer:

  1. Hej Karsten

    Spennende betrakninger! Ja, det er jo mye en kan skrive om nå også, og som du sier så skjer det jo så mye om sommeren. Mange bloggere har blitt borte ja, og noen nye kommer til. Litt trist at så mange har blitt borte.

    Ja, nå er det jul og noen stille dager. Snart er det frøsåing igjen!

    Fortsatt god jul!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hei Marit

      ja, om sommeren er det så hektiskt. Og det bliver gerne det der lige er sket der får opmærksomheden, nu kan vi fordybe os!

      Det er klart at man kan savne nogen af de gamle bloggere, men blandt de nye synes jeg der er mange rigtig gode!

      Du må også have en fortsat god jul!

      Slet
  2. Hej Karsten,
    Sandt - at vinterblogning er faktisk ret fint. Det er tid for overvejelser om haven der var og hvad der skal komme til. Du fylder rundt på bloggen - ja men tillykke på forhånd hvis jeg ikke lige kommer forbi på dagen. Bliv endelig ved - jeg elsker indlæg om dine herre Donald og hvad de nu ellers hedder. Du giver ihvertfald ideer til nye roser - her er det nok mest damer:)
    God JUl til dig og fine tanker om blogning her 1.juledag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne

      Ja ikke? Det er nu der er tid til tanker, sommeren er så intens.

      Håber også fremover at kunne inspirere!

      Tak, og også en god jul til dig!

      Slet
  3. Super godt og inspirerende indlæg. Dejligt positiv, for selv om det er trist når gamle blogger forsvinder eller bliver mindre aktive, så vil jeg også meget hellere fokuserer på det positive ved de nye blogge der kommer på banen. Personligt kan jeg godt lide den energi og selvsikkerhed de nye blogger kommer med, den syntes jeg er inspirerende.
    Det er også nogle spændende tanker du har gjort dig om kommende vinter indlæg på bloggen.
    Om sommeren tager jeg også mange billeder af alt det skønne i haven, og det bliver ligesom billederne der bærer indlæggene. Jeg tror jeg vil lade mig inspirerer af dig og fremhæve nogle af mine yndlings med navn og flere detaljer end jeg har tid til om sommeren. Jeg brænder jo for græsserne og de mere vilde stauder, og jeg bliver ofte spurgt om navnene på specielt græsserne, det vil så jeg bruge lidt tid på her til vinter.
    Du skriver at bloggen runder, det er da flot, det skal du da fejre, hvad med lidt nyt look til bloggen (ikke at jeg ikke kan lide det gamle) hvad med fx en give away, ikke en af de der "du får reklame og jeg får flere læser" og mange tak til dem der laver dem, her deltager jeg også gerne, men jeg tænker en lidt mere nørdet en fra dig af fx med nogle helt specielle frø, eller noget andet plante videnskab.
    Til sidst vil jeg sige god ide med opstart hjælp til nye blogger, vi gamle blogger ønsker os så hjælp og gode fif til blomster/plante fotografering ;-) glædelig jul Hilsen Jeannett

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jeannett

      Jeg ser det egentlig også selv som positivt at der er denne dynamik i blogverdenen, og det ville da være super hvis vi blev endnu bedre til at tage imod nye, indimellem opdager jeg en spændende blog som har været her pænt længe, og hvor der ingen kommentarer er, det ser ud som om der bliver skrevet ud i den blå luft.

      Ja nu må vi se hvad af det hele jeg får lavet, men får vi bare en nogenlunde normal vinter, og ikke de 12 grader vi har nu. så kommer der en del og måske lidt mere!

      Tak for gode input til min egen blog. skal nu ikke personligt klage over antallet af læsere. Og antallet af gode kommentarer - som din:)

      Glædelig jul

      Slet
  4. Hei Karsten! Er som snarest innom bloggland og ønsker deg en fin romjulsuke :-)) Her i Vest er det lite blogging men det står til liv :-)) I dag har vi vært i hagen, det er 10 varme grader, og vi har reddet alt som reddes kan før ekstremværet treffer oss. Ha en deilig aften! Hilser Fru Ranten

    SvarSlet
    Svar
    1. Hei Fru Ranten

      Jamen tak tak og i lige måde!
      Ja, stormen er døbt "Urd" forstår jeg...

      Held og lykke!

      Slet
  5. Hej Karsten!

    Nu har jag läst ditt inlägg några gånger men här dyker en del språksvårigheter upp trots att jag blivit betydligt bättre på att läsa och förstå danska språket.

    Avsnittet om hur vi kan bli bättre på att ta emot nya bloggare förstår jag - en god tanke som manar till funderingar. Det är inte lätt att få en plats i bloggvärlden, i synnerhet inte i trädgårdarnas begränsade
    intressesfär.

    Annars uppfattar jag det som att du menar att vintern ger mera tid till reflektioner och tankar om det vi odlar, under sommaren finns inte tid till annat än lite ögonblicksbilder, månne det är korrekt uppfattat?

    Det är inte alltid enkelt att hitta något att skriva om, jag är nog för mycket individualist för att följa något tema som någon annan bestämmer ( de exempel du gav) men jag förstår att det underlättar ibland. För mig är också vintern en tid att skriva om lite annat än trädgård, saker som ligger mig varmt om hjärtat såsom klimat, skog, ekologi och djuren i vår natur. En och annan välskriven bok dristar jag mig till att recensera även om just det är en särdeles svår uppgift.

    God fortsättning!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunilla

      Jag tycker du har blivit riktig bra på det danska, och meningen med det jag skriver har du förstått till 100%

      Ja, vad kan behövas för att nya bloggare får sin plats - för några går det fort att få respons, andra uppnår det aldrig - vad beror det på?

      Jag är inte heller bra til at följa ett tema på det sättet. Annes färgtema tyckte jag var roligt och jag kom härigenom i kontakt med många andra bloggar och bloggare. Kanske andra bloggare inte känner till dessa möjligheter, tror inte faktiskt någon dansk är med på Hélenas initiativ?

      De andra teman du skriver om ser jag fram till, de är mycket relevanta också för en trädgårdsblog - tycker jag!

      Ha en god fortsätning du med

      Slet
  6. Hei Karsten!
    Liker veldig godt dine planer.
    Ha det godt! Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hei Anne

      Tak Tak - de kan jo udvikle sig - vi får se:)

      Du må også have det godt

      Slet
  7. Hej Karsten!
    Lite svårt att ha något att skriva om på vintern då trädgården ligger i dvala, men då tycker jag det är kul med Blommig Fredag för att plocka upp bilder ur arkivet. Annes X-factor var riktigt kul. En möjlighet att hitta nya bloggar att följa. Vi får hoppas att inte alla bloggare försvinner till Instagram och FB. Din plan låter intressant.
    Ha en fin fortsättning på Julhelgen.
    Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marika

      Ja, du är ju med på blommig fredag värje gång:)
      På instagram och FB går det bara inte att få den dialog vi har som bloggare.

      Du får ha en fin fortsättning du med

      Slet
  8. Merry Christmas. And, Happy New Year.

    I wish You all the best.
    Greeting and hug.

    From Japan, ruma ❃

    SvarSlet
    Svar
    1. Hello Ruma

      Merry Christmas.

      Great pictures om your blog!

      Hugs from Denmark
      Karsten

      Slet
  9. Hej Karsten
    Som du ved, går jeg også ind for at skrive mere om vinteren og ellers sætte smukke blomsterbilleder ind både sommer og vinter. Jeg benytter jo billederne mere end en gang i hvert fald mange af dem. Jeg synes, at jeg har haft held med mit rhodo tema, også når vi frasorterer russerne :)
    Og lad os så fejre den runde dag på din blog, du er jo en af de trofaste og har mange læsere, så ikke så beskeden :) Instagram bruger jeg ikke, men på fb har jeg en god flok der følger mig, så kan jeg bruge billederne flere gange. Også der kommer der kommentarer, men det hele bliver helt klart set mere nu, hvor folk længes efter foråret.
    Du kan også overveje en tur til Samsø og se min have, jeg er sikker på, at du kan komme med Linda Irving en gang, hun har planlagt at tage en tur herover, når rhodoerne blomstrer.
    Blæsende hilsener :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbeth

      Ja, ser du netop har skrevet. Ja, rhodotemaet var vellykket, selvom roserne tager meget plads stadig. Imponerende!
      Ja jeg oplever også mange rigtige læsere, også nye - selv her i juledagene!

      Vi må se hvad jeg finder ud af:)

      Ja her flyver der de underligste ting gennem luften, godt man kan holde sig inde!

      Ha en rolig nat!

      Slet
  10. Spännande teman du funderar kring. Till syvende och sist tänker jag att det viktigatse för var och en som bloggar att tänka efter och formulera ett syfte med sin egen blogg. Varför har jag den och vad vill jag med den... Ibland är det kul att formulera egna grejer och ibland är det kul att haka på någon annans.

    Att hjälpa nya bloggare... Det känns som det redan finns hur mycket länkar och forum som helst. Jag kommenterar gärna men inte för kommenterandets skull utan för att det är ett ämne som intresserar mig och en tilltalande blogg. Vi bloggare kommer alltid ha olika stilar och preferenser.

    God fortsättning! Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Carina

      Tack, för din kommentar.
      Tror du har en viktig poäng där! Folk kanske inte riktigt har tänkt efter vad de vill göra, eller tror att de lätt kan göra en trädgårds blogg, som den de just var inne på (kanske som din eller min?) Med kommentarer och debatt..... De blir då mycket lätt besvikna.

      Ja, den mångfalden får vi bevara!

      God fortsättning:)

      Slet
  11. Hei, Karsten!

    Det er omtrent sånn jeg holder på, det :D Dog uten en plan..,
    "Årets" er veldig morsomt. Kjørte en egen årets-post både på bloggen og et hageforum noen år, men det har visst sklidd litt bort. Vil ta det opp i år. Årets stripete rose må jo være noe! Spent på den!

    En veiledning er virkelig en god idé! Alt er lett når man kan det, ikke sant?

    Fortsatt god og iderik jul til deg!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hei Villrose

      Jamen det er jo alletiders - i år vil jeg bare prøve med en plan, sådan en løs en.
      Et tema med stribede roser, virkede så oplagt, da jeg opdagede at der var nogen af dem jeg slet overhovedet ikke har fået vist!

      Du må også have et par dejlig juledage

      Slet
  12. Hej Karsten, Det der med at lægge planer for bloggen har jeg ikke rigtig held med. Jeg har f.eks. flere gange besluttet, at jeg skal fokusere på et bestemt bed eller område af haven hver den første; men selvom jeg stadigvæk synes godt om ideen, kan jeg ligesom ikke bekvemme mig til at føre den ud i livet. Forhåbentligt er du bedre til at eksekvere dine planer.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie

      Tror det er lidt lettere her i den mørke årstid, der er ikke så meget andet der presser sig på, så måske lykkes det for mig?

      Ha en dejlig aften

      Slet
  13. Hei Karsten! Så er jeg tilbake i bloggverden igjen, nå er det ikke lengre tid til å være deprimert på grunn av alt som gikk dårlig i 2016. Du har mange gode ideer til blogginnlegg. I vintersesongen er det tid for å finne inspirasjon, og det kan man lettere finne når andre deler av sine favoritter. Jeg har delt noen innslag på blommig fredag og x-faktor, og tenker at det er en fin måte å rekke ut til nye lesere. Jeg skal forøvrig lese meg gjennom flere av dine høstinnlegg jeg har gått glopp av, så det kommer sikkert flere kommentarer til deg i løpet av dagen. Ha en fin avslutning på 2016. Klem fra Anne-Kristin

    SvarSlet
    Svar
    1. Hei Anne-Kristin

      Ja, vinteren bruger vi til at se tilbage, tage det vi vil med os og så komme godt igang med det nye år!
      Specielt X-faktor tror jeg var godt for os havebloggere i norden...

      Du må også have en dejlig afslutning!

      Slet
  14. Så flot tekst! Riktig gjennomtenkt. Du skriver godt, og det er interessante betraktninger. Mange gode temaer her, du er riktig flink til at finne nye vinklinger. Jfr årets rose, som jeg har tatt til mig på min blogg. Og flere har fulgt på! Riktig godt lederskab.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hei Ingvill

      Det ved jeg ikke rigtigt det med leder. Det er i så fald ret utilsigtet. Men dejligt hvis man kan inspirere:)
      Årets rose kommer nok indenfor et par uger. Jeg er ikke helt sikker endnu...!

      Ha en dejlig aften

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...