mandag den 29. september 2014

På plantemarkedDet var Anitas skyld. For nej, jeg er jo ellers ikke meget til disse markeder. Vildt mange mennesker og en stor forvirring af ting der falbydes.

Men jeg var blevet glad for nogen af Anitas dagliljer. Og da det var nemmest at vi mødtes der på haveselskabets plantemarked, ja så kom jeg der alligevel.

Og det var faktiskt ret ok.

Der var de der 80 boder, hvoraf en hel del var med folk der tydeligvis vidste noget om det de solgte!

Selvfølgelig var der foreningerne, især bemærkede jeg Rhododendronforeningen, med mange engagerede eksperter, og med vildt specielle unike privat frøformerede Rhodoer til salg billigt - en lille flot dværgrhodo, det havde taget 6 år at få de der 25cm høj, den tog de 60kr for - ja 60kr! Hvad skal man sige?

Jeg synes jeg havde læst at gode haveblogfolk havde en stor stand, men det lykkedes mig ikke at finde den?

Selvom jeg var på cykel, og ikke havde plads til så meget, fik jeg alligevel købt lidt:
2 nye polygonatum, alletiders. Og 2 andre spændende sager - ialt præsis 100kr. 

Der var også egentlige forhandlere, jeg bemærkede en der solgte Terranovas Heuchera "Berry Smoothie" for 40kr. De der totalt ens og pænt planteskole fremdrevne planter. 
På nabostanden stod en privat familie og solgte præsis samme sort, lidt større og med markante forskelle fra potte til potte, men alle i solid vækst - 15 kr tog de...

Nå tilbage til Anita:

Her er så mine 4 Hemerocallis - Dagliljer:
Flotte sager der hurtigt kom i prøvebeddet:
Anita er bidt at dagliljer og ved totalt meget om dem. Vi har aftalt at hun og jeg vil skrive et par nedslag om dem og det!


Nå, lidt farver? Jamen, hindbærene er netop ved at modnes.

Det er selvfølgelig efterårssorten, og de smager skam supergodt. Ja, næsten lidt af sommer!


10 kommentarer:

 1. Hej Karsten

  Heldige deg, og der skulle jeg gjerne ha vært! Sånt finnes nesten ikke her i Norge unntatt et par stykker på våren. Litt av noen kupp du gjorde der! Hvilke priser, 40 kr for Heuchera er jo veldig billig.

  Jeg kjøpte sent i juli noen bringebær/hindebær som også her har noen modne bær. De smaker utrolig godt, ja! :)

  Ha en deilig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hei Marit

   Især de private stande havde ofte totalt billige priser, og kvaliteten så rigtig god ud!

   Måske er det samme sort af bringebær du købte - de får først bær sent - til gengæld er de fri for utøj.

   En dejlig dag til dig med

   Slet
 2. Der kan du se, det er slet ikke så tosset at komme på plantemarkeder, der findes mange spændende planter til billige penge. Alle de andre som er mødt op, må man prøve at abstrahere fra :) det gør jeg, for jeg er heller ikke til store flokke.
  Det ser ud til at være fine planter du har købt, jeg køber også tit små rhodoer og for den sags skyld dagliljer på plantemarkeder, men de dagliljer du har fået fat i er nok mere spændende.
  God dag til dig - her skal det blive regn, men det er ikke begyndt endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Det var helt ok - når jeg nu alligevel var på de kanter.

   Anita havde konstant mange omkring sin lille stand, hun så ud til at få udsolgt. Og ja de dagliljer er meget mere spændende end det jeg ellers så af Hemerocallis på dette marked.

   Her har de udskudt regnen til en gang i eftermiddag - vi må se!

   Ha en dejlig dag

   Slet
 3. Polygonatum prattii såede jeg i år og er spændt på, om den overlever vinteren. Med de priser har du vel sagtens fået smag for plantemarkeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie

   Mon dog ikke den overlever fint - kulden klarer de vist fint.
   Jeg har da været på plantemarked før!
   En forunderlig blanding af en masse frygteligt ordinært og så det sublimt nørdede.

   Ha en dejlig dag

   Slet
 4. Det var ikke dårligt at Anita fik dig afsted når nu du også fik fat i en særlig Rhodo :-) Lige netop det halvårlige marked i Lyngby, synes jeg ikke er så overfyldt eller fyldt med pjank. Og som du nævner er priserne til at gå til hos hjemmeproducenterne.
  Personligt gik jeg uden om de professionelle som skulle have 75 kr. for en plante - jeg kunne tænke mig at de skulle betale haveselskabet for en stand for det er vidst gratis at stille op og der er ikke krav om medlemsskab.
  Jeg gik der i søndags og tænkte på om de små private nørder vil overleve med tiden, det er jo ikke just årsunger der står der.
  Selvom jeg ikke på den måde nørder med planter, glæder det mig at der er liv i klubberne, for så interessant er det heller ikke med de flygtige modeplanter der er skabt genetisk og ofte forgår efter et par sæsoner.
  Jeg fik selv den yndigste Cyklamen med hjem - 15 cm potte, godt rodnet og masser af knopper for 30 kr., det er altså rørende!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   det er netop det - der er jo god plads der på marken. Så det blev mindre klaustrofobiskt.
   Tror det var gratis for alle at stå der? Men de "Proff" skal jo betale lønninger til ansatte og afskrive på bilen og alt det der, så klart det bliver dyrere - men prisforskellen var bare vildt stor.
   Nørderne vil altid være der - "for de gamle der faldt er der ny overalt". Og det er godt deres begejstring er smittende, og når de opdager at man kan lidt om deres ret sære sydamerikanske bjergblomster så er der ofte lidt ekstra rabat!
   Nej modeplanter kan vi ikke lide - pludselig har alle dem:)

   det var da billigt for en Cyclamen i den kvalitet, triste eksemplarer koster nemt pænt over det dobbelte!

   Ha en dejlig aften

   Slet
 5. Jeg kan godt like et plantemarked men de fleste her har liste som frister meg. Men jeg reiser fast hver høst til et plantemarked på Østlandet som har et betraktelig bedre utvalg :-)) Bringebær?? Mmmm.. God tirsdags aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hei Fru Ranten

   Ja listerne er super - det er også dem jeg bliver inspireret af. Men der er folk der ikke kan eller vil internettet, og Anita hører til dem:) Så må man på marked!

   Ja det er bringebær - de bliver ved indtil frosten:)

   Ha en dejlig aften

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...