fredag den 31. maj 2013

Emodi

Emodi blev min første botaniske pæon i år!Det er første år jeg har den i haven, og jeg havde ikke forventet det store - så dette er en velkommen overraskelse!Den er i god vækst og vil få mindst 4 blomster til ser jeg.Paeonia emodi er opkaldt efter sit voksested - Himalaya - som romerne kaldte:  "Emodi montes". Den er blandt de højeste pæoner og indgår i det kendte kryds "White Innocence", som jeg iøvrigt plantede ved huset i Sverige, og håber at kunne vise senere i år!Dette er en lille mini blomst på en helt anden pæon - Paeonia peregrina - Denne pæon har klaret omplantningen væsentlig dårligere end P. emodi- Så jeg tror blomsten har en anden årsag - det er ikke et tegn på overskud og livskraft, men snarere et (heldigvis unødvendigt) forsøg på at videreføre slægten, hvis den ikke selv skulle klare det!

Ja, vinteren var hård og jeg er bare glad for at samtlige mine mange nyplantede pæoner ser ok ud nu - også P. peregrina!

Jeg ønsker alle en dejlig weekend!


10 kommentarer:

 1. Hvor er din Emodi fin, jeg kan godt forstå, du er glad for at den blomstrer. Var det en af dem, du købte i efteråret? Sidder lige og læser om medlemstilbud i Haven fra eksperterne, det er så ikke lige noget, jeg vil benytte mig af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Ja den blev købt hos Warnerdam - jeg har kun fået sunde og livskraftige pæoner derfra!

   De var måske værd at overveje?

   Du må have en dejlig aften!

   Slet
 2. Sikke skønne billeder og fascinerende blomst!
  Dejlig jeg har fundet frem til din blog. Her skal jeg da følge lidt med ;-)

  God weekend!
  Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lone

   Velkommen til!

   Er selv fascineret af det usædvanlige og originale:)

   Du må også have en dejlig weekend!

   Slet
 3. Hei Karsten

  Så flott din emodi peon er! Jeg har liten kunnskap om de forskjellige sortene i slekten, for jeg har bare lactiflora her, med unntak av en obovata som aldri har blomstret. Jeg elsker peoner og din lille peregrina falt jeg fullstendig for. Setter den frø sammen med blomsterknoppen? Den virker redd for å ikke overlevd, ja, ser det ut som.

  Ha en deilig weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hei Marit

   Håber den næste måned at kunne vise mange flere pæoner, der sker en fantastisk udvikling med mange nye sunde og flotte kryds.

   Og dem jeg tog hjem sidste efterår var enten botaniske arter (som i dette nedslag) eller nogle af de nyeste og mest spændende hybridder:)

   Har overvejet at fjerne blomsten fra P. peregrina (så den ikke skal tage kraft) men planten er i så god vækst nu at den får lov at sidde - og ja, måske vil der komme lidt frø:)

   En dejlig helg til dig med!

   Slet
 4. Den er smuk :)
  Det er sjovt med blomster. Den minder lidt om majliljer i farven. Men er tydeligtvist helt sin egen og yndig på sin egen måde.
  God weekend :)
  Kh
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne

   Ja det kan du da have ret i - dens pollen kan have samme farve som tragten på din majlilje:)

   Du må have en dejlig aften!

   Slet
 5. Den var jo eventyrlig vakker! Så bra at dine peoner klarte denne harde vinteren. Gleder meg til å se flere uvanlige peoner.
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mariann

   Ja den er ikke så stor, men meget lækker - Uvanlighe peoner, den kan vi godt klare;)

   Ha en dejlig helg du med!

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...