lørdag den 11. januar 2014

Omslag
De har lovet et reelt vejromslag -meteorologerne.

Der trues med hård dagfrost fra søndag, men senere også sol og sne!

Måske varer det så lidt før vi igen kan komme i jorden?

Så her kommer en lille status:


Det har været mildt - at se en svamp nu pænt inde i januar. Nej,det plejer vi ikke!

Her står lidt af mit kloneexperiment, en klar succes, en lidt ranglet vækst på denne årstid, men rødderne stikker flot ud af bunden. 
Nu skal disse Monarda bare overleve kulden, ned i jorden med dem!


Mange forårsløg kigger op, jeg får det indtryk at det især er de nysatte løg der er lige vel tidligt på den. Her er det Tristagma uniflorum 'Alberto Castillo'. Den der i gamle dage blev kaldt: Ipheion uniflorum.  Er ikke sikker på at disse spirer overlever.

Men denne knop på Rockii pæonen - den tror jeg bestemt nok skal klare sig!


Ligesom disse spir fra en Iris reticula.
ingen fare her heller.
Jeg undrer mig derimod over hvor mine Juno-Iris bliver af - der er ingenting at se - måske de har ventet på kulden, før de overhovedet vil overveje at gå igang?

Og regnet, ja det har det!
Min "very sunken garden" er ved at flyde over, og de forskellige Ensata og Louisiana iris får sig noget af et bad. håber vandet trækker væk før frosten kommer.  12 kommentarer:

 1. Svampene myldrer også frem her i haven på flisgangene. Stående vand er er noget skidt for de fleste planter - hvordan har dine iriser det med det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie

   Ja stående vand er netop noget værre noget, Selvfølgelig lige bortset fra de planter der har tilpasset sig Ensata og Louisiana iris bliver jo også populært kaldt for "sumpiris" så jeg satser jo på at de klarer sig fint - Det gjorde de sidste år selvom de var helt nyplantede.

   Ha en dejlig dag

   Slet
 2. Hei Karsten

  Ja, selv hos deg blir det nok kaldt, så plantene dine får seg nok et realt kuldesjokk! Her kan jeg ikke huske å hatt en så mild vinter som i år, det var ikke tele i bakken en gang i de siste ukene. Vi får bare krysse fingrene og håpe på det beste. Jeg håper dine iris i "the sunk garden" klarer seg!

  Ha en deilig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hei Marit

   Ja, dette efterår og starten på vinteren har været usædvanligt milde! At du ikke har frost i jorden på dine breddegrader lyder helt unikt.

   Lisbeth har foriøvrigt ret: DMI har netop ændret prognosen nu er det kun mildt frost og kun et par dage med dagfrost - og til næste helg slår det måske om igen?
   Ja i min sunken garden håber jeg vandet når at trække væk før frosten laver is af det hele!

   Ha en dejlig dag du med!

   Slet
 3. Hej Karsten
  Ja du har da godt nok noget vand stående, så meget er der ikke hos mig, heldigvis. Jeg synes, de er ved at trække i land igen med kulden, jeg har lige kigget på DMI, der er ikke længere frost om dagen - kun nogen nætter, så lad os nu se, hvor galt det går.
  Knopperne på træpæonerne er blade, har jeg fundet ud af ved at kigge tilbage på billeder fra sidste år. Jeg håber, der også er blomsterknopper i, når bladene åbner sig.
  Dejlig dag til dig, trods regnen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Ja jeg blev også overrasket over vandet - vi havde fået en 30mm, og fordampningen er ikke stort på sisse tider:)

   Ja DMI har flakket noget med deres beregninger - vi får se!

   Ja knopperne indeholder også blade, men der er dog forskel:
   http://g2karsten.blogspot.dk/2012/03/er-vi-for-tidlig-pa-den.html
   Her ser du at blomsterknoppen kan være mest fremme også!

   Jo tak i lige måde, vi må lige klare regnen, imorgen har de lovet kuling med sol!

   Slet
 4. Håper vinterkulden farer mildt med dine vårlige spirer. Jeg har snøvær og ingen spirer på tur...
  God helg:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hei Gerd

   Ja bare der er sne kan vi klare alt - næsten:)
   Og jeg er optimist - tror på sne!

   En god helg til dig med:)

   Slet
 5. Her kom væromslaget i natt, fra kraftig vind og regnvær til kuldegrader og sol. Jeg liker ikke at det er så vått i bakken når frosten kommer, men sånn er det.
  Håper dine Tristagma klarer seg. Jeg har Rolf fiedler i drivhuset fremdeles. Men nå har jeg så mange at jeg kan jeg ta sjansen på å sette noen ut til høsten .

  SvarSlet
 6. Hei Mariann

  Her har de aflyst vinteren - lidt frost nu - men så kommer vinden fra vest og fejer kulden bort. Nu er der pludselig ikke varsel om mere frost i denne uge - så det er lovende for mine Tristagma:)
  Spændende om dine vil kunne klare sig udendørs,

  Ha en dejlig uge

  SvarSlet
 7. Ja januar har været en våd omgang Karsten- so fare - og her sopper plænen med et lille drys af nyfalden tøsne. Krydser fingre for at alle de løg der allerede har spiret klarer skærene og giver dig en flot blomstring når tiden er inde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorthe

   Ja uha - tror jeg har mistet nogen af mine iris allerede - men vi får se! - men sne og frost til engang i slut februar så bliver jeg tilfreds:)

   Ha en dejlig weekend

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...