lørdag den 20. april 2013

Den første af de små

Vinteren har været hård ved mine små botaniske tulipaner, de var på vej op i slutningen af februar, før vi fik omslaget. Marts har været en prøvelse for meget her i haven - Mange løg er gået til og andre kommer forhutlede op og sætter ikke blomster, men lidt sker der da:Dette er Tulipa polychroma, en køn lille sag, antallet er kraftigt decimeret i forhold til sidste år - fra en 40 til vel nu en 10 stk. 

Så er der andet der har klaret det atypiske vejr bedre.Scilla er noget af det mest frodige og robuste, år efter år, og man bliver da glad ved denne friske blå kulør!

12 kommentarer:

 1. Hei Karsten

  Ja, denne vinter har vært meget hard for plantene. Sånn er det her også. Men scilla er en tøff plante som tåler det meste. Vakker blåfarge på de. Jeg har den i hvitt også, og den er like villig som den blå. Ha en god natt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hei Marit

   Ja, Scilla er fantastisk - hvilken anden løgplante laver en så ren blå farve....? Jeg kan ikke komme på nogen, den hvide er også flot, men den blå er unik!

   Du må have en dejlig søndag

   Slet
 2. Dette er en lekker liten tulipan som startet blomstringen her i dag : ) Ny av året så det er lit ekstra stas : ) God søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hei Fru Ranten

   Jooo, Lækker javist, men foretrækker næsten din T. turkestanica, de minder om hinanden, men polychroma har mere gult, det bliver næsten dominerende når blomsten springer helt ud, så jeg foretrækker den som på billedet;)

   Du må have en dejlig søndag!

   Slet
 3. Ja vinteren har været hård ved meget i år.....men ih hvor er det skønt at tulipaneren nu endelig begynder at vise sig. Mine botaniske er næsten lige så langt fremme - sidste år var første år med dem i haven og jeg må bestemt sætte endnu flere til efteråret - for de er da bare skønne ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorthe

   Ja, de små botaniske kan varmt anbefales - der er noget meget ægte over dem, noget som de store forædlede typer savner.

   Du må have en dejlig dag!

   Slet
 4. Flot tulipan med de fine marmoreringer. Uh, jeg tør næsten ikke kigge herind, for jeg tror det kunne blive (endnu) en dille for mig.
  Åh, det er hårdt at være inficeret med havebacillen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla

   Ja, synes faktisk den er lækrere udenpå;)

   Jamen - det er jo en dejlig dille - med mindre du går efter de mest specielle så er det da også til at overkomme!

   Du må have en dejlig søndag!

   Slet
 5. Scillaen kan kun gøre én glad, det har du ret i. Her i haven er de botaniske tulipaner ikke helt klar til at springe ud endnu, men selve planterne ser uskadte ud trods de barske vinterforhold.Ærgerligt at din kønne polychroma er så stærkt decimeret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie

   Polychroma har ry for at være en af de allerførste, og altså også i år. Nu får vi jo et jubelår, så mon ikke vi ser flere igen næste år? - det ville da være dejligt!

   Du må have en dejlig aften!

   Slet
 6. Hej Karsten
  Her er du foran, mine botaniske er ikke i nærheden af blomstring endnu, men jeg finder meget andet spændende, når jeg kravler rundt derude :) Din polychroma er utrolig smuk, men ærgerligt at de ikke kunne tåle vinteren, når du havde så mange af dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Lisbeth, det tror jeg på;)
   Jeg købte 10 for en del år siden, de havde formeret sig pænt må man sige - niu er der lige et tilbageskridt - men næste år tror jeg på flere igen!

   Dejlig aften herfra!

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...