tirsdag den 4. september 2012

Nu vælter det ind med Iris

Hvilken leverandør har et godt udvalg af Iris ensata? Ja, det var spørgsmålet, og idag modtog jeg så unægtelig en slags svar: Denne her pakke fra Holland
Iris ensata - 10 sunde planter
Leverandøren er kwekerij Joosten, deres udvalg er meget stort, og de sælger kun Iris og Hemerocallis. Deres hjemmeside er på hollandsk, men den er let at finde rundt på, og de forstår også engelsk, fransk eller tysk når du bestiller. 
Her ligger de så: 9 Iris ensata og en enkelt art: Iris fulva.
Jeg har købt et meget bredt spektrum af farver og typer, og bedet er parat.
Det nye bed - træpladerne bruger jeg for ikke at synke ned i den bløde fugtige jord.

Og planterne er placeret nu.


Nogle kom som barrod i løs jord andre med fast jordklump, men alle så sunde ud. Næste år vil jeg vurdere placeringen, nu skal de bare i jorden og helst være totalt livskraftige næste år. Jeg kan godt lide at handle hos folk som kwekerij Joosten, de har ikke lidt af en masse forskelligt, men rigtig meget af få arter, de er specialister og ved hvad de har med at gøre. De er ikke billige - 10€ sådan i gennemsnit, men jeg betaler gerne for udvalg og ekspertise. De har også Hemerocallis -dagliljer- men jeg må nok hellere lade noget ligge til næste år, men se alligevel lige denne her på dette link, hvid med en markant grønlig tone i centeret - begrænsningens kunst er ikke nem. 

4 kommentarer:

 1. Tak for introduktion til kwekerij Joosten, jeg er glad for linket, da jeg godt vil prøve et par iris ensata.
  Hvis du vil starte i den billige ende med en Hemerocallis der er hvid med grøn hals, så kan du købe Light the Way til 30-50 kr her i DK på nettet. Den er min absolutte yndling for tiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Berit
   godt du kan bruget linket - jeg er iøvrigt ved at oprette en "fane" med links til special-planteskoler og ressourcer jeg kan stå inde for. Ja, Light the Way er flot, Joosten har den også (7€) -de har 64 hvide- så der er lidt at vælge mellem.

   Men jeg må begrænse mig - anskaffer ikke flere Hemerocallis i år, det blir først næste år;-)

   Slet
 2. Hej Karsten tillykke med dine nye planter:) jeg har handlet der et par gange, og kvaliteten og servicen plejer at være iorden, har faktisk også bestilt ensatairis hos dem i år, samt nogle hemerocallis, de er ikke de billigste på nettet , men deres priser er ok!
  Håber dine iris vil trives.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jan

   Tak tak - Ja, nu hvor alle snakker om at planteskoler må lukke så er det fornuftigt at værne om dem der er seriøse og har en klar profil og ekspertise.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...